Tyskland – Frankrike i EM:semifinal nummer två är snart igång. Gårdagens drabbning mellan Portugal och Wales bjöd inte på någon större överraskning och inte bör det bli någon idag heller. Tyskland är i grund och botten ett bättre lag än Frankrike och med sin tyngd och vinnarmentalitet så kommer man att knipa sin finalplats.

Vägen fram till semifinal har varit kantad av tuffa matcher för Tyskland. Polen i gruppspelet var inte lätt och Italien i kvarten satt långt inne. Samma ansträngning har inte Frankrike fått göra och det tror jag kommer att fälla avgörande här idag. Vi som minns matcherna som Frankrike spelade i gruppspelet kommer ihåg att fransmännen hade oerhörda problem att skapa anfallsspel och farliga lägen. Detta trots att man mötte på förhand lättare lag. I matchen mot Island så fick man sina mål mer beroende på Islands dåliga defensiv än sin egna skicklighet. Man ska också komma ihåg att Frankrike också förlorade den andra halvleken och inte hade någon som helst god plan för hur man skulle stänga matchen.

Med Pogba som defensiv balansspelare väger Frankrike relativt tunt i offensiven. Visst, Payet och Griezmann är vassa spelare men Tyskland har en solid defensiv, med eller utan Hummels och Khedira.

Tyskland har också en bättre förmåga att ta sig igenom kompakta försvar och att vinna mot lag som har en riktigt bra grund. Man  kommer att ha bollinnehavet mot Frankrike och med spelare som Özil och Muller har man nycklar att lösa upp det. Frankrike kommer att få leva på kontringar men med Neuer som libero så räcker det helt enkelt inte.

Jag spelar Tyskland till fina tre gånger pengarna. Ett bra lag blir inte sämre bara för att man möter ett annat bra lag.

Speltips: Tyskland vinner matchen, odds 3,00 @Bet365.com.

Du hittar även här alla specialodds från flera spelbolag på matchen.

//Seb