Kl. 18:30 ikväll blåser returmatchen igång mellan Qarabağ FK – IFK Göteborg i Europa League-kvalet. Blåvitt ska försöka behålla försprånget man skaffat sig från första matchen man vann med 1-0 hemma förra torsdagen.

Inför Qarabağ FK – IFK Göteborg

Qarabağ FK - IFK GöteborgI den första matchen mellan IFK Göteborg – Qarabağ FK får vi nog erkänna att IFK Göteborg hade tur som vann med 1-0. Matchbilden var en helt annan och även statistiken bekräftar det. För att återge några statistikdetaljer så vann Qarabağ FK exempelvis bollinnehavet med 60% och 17 försök på mål jämfört med Göteborgs 4 samt 12-3 i hörnor. Tydliga siffror som ger en ganska klar matchbild och kanske lite oroväckande eftersom kvällens match spelas borta i staden Ağdam i Azerbajdzjan.

Qarabağ FK spelar i Europa League-kvalet efter att tidigare i sommar ha blivit utslagna i Champions League-kvalet mot tjeckiska Plzen. Laget vann Azerbajdzjans Premier League föregående säsong och leder även ligan såhär i inledningen av nuvarande säsong. Man har också visat att man är starka i de europeiska cuperna de senaste åren så det är inget dåligt lag på något sätt även om vi är många i Sverige som knappt inte hört talas om dem tidigare.

Qarabağ FK - IFK Göteborg SpeltipsIFK Göteborg kommer senast från en Allsvensk 2-0 förlust i helgen mot Hammarby borta och har verkligen blandat och gett i senaste tävlingsmatcherna. Det har blivit ungefär vinst och förlust i varannan match.Annars är dubbelmötet mot Qarabağ FK den andra kvalrundan för IFK Göteborg efter att man i förra kvalomgången tog sig vidare efter varsin vunnen match med 4-2 i målskillnad till Blåvitts favör.

Qarabağ FK – IFK Göteborg över 9 hörnor

Vi är väldigt osäkra på om IFK Göteborg verkligen klarar av att avancera vidare i Europa League? Ska de göra det tror vi att det krävs betydligt bättre spel av Blåvitt än i första matchen för att hålla Qarabağ FK stången hela matchen. Däremot såg vi prov på ett gött försvarsspel av göteborgarna senast där man ofta tog det säkra före det osäkra och skickade bollen över kortlinjen otaliga gånger.

Matchbilden i kvällens returmöte förväntas bli något liknande om än inte ännu tydligare bakåtpress för IFK Göteborg med kontringsspel som enda anfallsvapen. 15 hörnor i första mötet varav de blåvita stod för 12 av dem vittnar om det. Därför tror vi starkt på ett hörnspel i den här matchen.

Svenskt Spel satsar pengen på att det blir över 9 hörnor i matchen till oddset 1.72 @bet365. Spelen på över 10 hörnor till oddset 2.10 och över 11 hörnor till 2.75 lockar förstås en hel del, men vi blir dock lite fega här och vill spela för säkrare pengar.

Våra senaste speltips har gått in!

Svenskt Spel har levererat riktigt bra speltips på sistone och de går oftast in, se här våra två senaste rekar som suttit.

Liverpool leder matchen i halvtid mot Burton Albion

CL-avancemang för Rostov