Det är dagar fyllda med VM-kval fotboll och visste du att du kan se många av VM-kval matcherna på TV hos Unibet? Alla har som mål att nå Fotbolls-VM i Ryssland 2018.

VM-kval fotboll Asien

Vi kollar lite på vilka matcher som du kan se från VM-kval spelet från Asien där det finns många spännande lag att spana in. Inte mist ur ett geografiskt och samhälleligt perspektiv är det oerhört intressant att titta på. Tänk att länder som nästan var och varannan dag är med i våra nyhetssändningar med rapporter om alltifrån häftiga resmål till krig och förstörelse. Till och med IS får sig en tanke när man ser vilka lag som kvalar till VM i Ryssland om två år.

Vad jag menar är att många av oss svenskar som åtminstone följt något eller några nyhetsflöden via TV, radio, tidningar och internet då och då har någon slags referens till länder som Syrien, Irak, Iran, Thailand, Kina, Japan, Uzbekistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Qatar, Sydkorea och Australien.

För säg varje land högt för dig själv och du får någon slags blid framför dig, eller hur? För min egen del blir jag mest nyfiken på att se hur Syrien spelar, jag som lite naivt knappt trodde de hade ett fotbollslandslag när de befinner sig i krig som de gör.

Andra tankar som kommer upp hos mig är att jag undrar om det råder brödraskap mellan dagens motståndare Irak – Saudiarabien och om det går att likna vid Sveriges förhållande till Danmark eller Norge i fotbollssammanhang?

Thailand då? Svenska Thailandsresenärer tror jag inte tänker att man kommer till en fotbollsnation, hur bra är de egentligen? Ja det finns massor av spännande tankar som cirkulerar runt i min skalle när jag sätter mig i datorfåtöljen för att kolla på några av matcherna idag!

Missa inte vårt speltips på matchen Sverige – Holland idag!

VM-kval fotboll Asien Tisdag 6 september

Alla dessa matcher direktsänds på Unibet TV.

13:00 Irak – Saudiarabien
13:35 Kina – Iran
14:00 Syrien – Sydkorea
14:15 Thailand – Japan
17:30 Förenade Arabemiraten – Australien
18:00 Qatar – Uzbekistan

Läs mer om alla fakta kring asiatiska VM-kvalspelet på Wikipedia.

Spelschema resterande VM-kval fotboll i Asien

Spelschema VM-kval Asien

Karta över Asien

Se VM-kval fotboll på Unibet TV