Oj oj oj vilken match det här ska bli! Manchester United – Manchester City i det kanske hetaste Manchesterderbyt någonsin med profiler som Mourinho, Zlatan, Pogba, Rooney i Man United och Guardiola, Nolito, Sterling, Silva i Man City.

Full pott i Premier League inför derbyt i Manchester

Både Manchester United och Manchester City har tagit full pott så här långt i Premier League. Det har visserligen bara spelats tre omgångar i Premier League ännu men båda lagen har börjat urstarkt och har verkligen visat att de kommer vara med att tampas om Premier League titeln i år. Med sina 9 poäng vardera ligger United på tredje och City på första plats inför lördagens Manchesterderby. Andraplacerade Chelsea är det enda PL-laget som förutom Manchester lagen mäktat med en lika bra inledning och har också dem vunnit alla sina tre inledande matcher.

Man Utd har ju varit riktigt i värvartagen inför denna säsong där Zlatan Ibrahimovic från Paris SG, Paul Pogba från Juventus, Eric Bailly från Villarreal, Henrikh Mkhitaryan från Borussia Dortmund är de tyngsta nyförvärven. Dock ska man veta att United sedan tidigare har sjukt lovande talanger i truppen som bland annat Anthony Martial och Marcus Rashford. Klass och rutin har man också i laget med spelare som exempelvis Wayne Rooney och Juan Mata. Det ska bli hur kul som helst att se hur nye tränaren Jose Mourinho tar sig an spelarmaterialet i United under säsongen.

Möjlig startelva för Manchester United: De Gea, Shaw, Bailly, Blind, Valencia; Fellaini, Pogba; Rashford, Rooney, Mata; Zlatan Ibrahimovic.

Man City har också värvat ganska friskt men har till skillnad från Manchester United inte alls värvat lika etablerade världsstjärnor. Man har istället mestadels koncentrerat sig på nya spelare som varit lovande supertalanger fram till nu och förväntas blomma ut till superstars denna säsong. Stones, Jesus och Sane är exempel på sådana värvade jättetalanger. Kanske inte helt rättvist att säga att alla nyförvärven precis påbörjat sin stjärnfyllda karriär för målvakten Claudio Bravo 33 år har hämtats från FC Barcelona och anfallaren Nolito 29 år har varit Celta Vigos skyttekung senaste åren. Pep Guardiola har värvat spelare som passar in i hans vision och strategi. Tyvärr kommer vi inte få se en viss superstjärna denna lördag. Den enda riktigt stora profilen som kommer saknas i derbyt är Citys stora fixstjärna Sergio Agüero på grund av avstängning.

Möjlig startelva för Manchester City: Bravo; Clichy, Kolarov, Stones, Zabaleta; Silva, Fernandinho, De Bruyne; Nolito, Iheanacho, Sterling.

Manchester United – Manchester City BLGM till 1.78

Att göra mål är något som både Manchester United och Manchester City har visat sig klara av. I de tre inledande matcherna har United redan gjort 6 mål, alltså ett snitt på 2 mål per match och City är till och med ännu bättre med sina 9 mål på lika många matcher! Vi vet också att Pep Guardiola inte är något fan av tillknäppta matcher utan har allt som oftast en taktik med rörlig och snabb fotboll. Och jag tror heller inte att Jose Mourinho känner sig attraherad av en defensivt spelad match från Uniteds sida då spelarmaterialet är mest lämpat för en offensiv fotboll.

Hittills har vi de inledande matcherna bara sett anfallsglad fotboll från bägge lagen men då har man i och för sig inte mött något av de på förhand tippade topplagen. Men även om man nu möts i ett stekhett derby och för första gången den här säsongen stöter på hårdaste tänkbara motstånd tror vi på Svenskt Spel inte att något av lagen frångår sin tidigare vinnande taktik. Vi förväntar oss en fartfylld match med en hel del vassa målchanser åt båda hållen.

Med tanke på allt från; vilka tränarna är, vilka spelare som är på planen och den inramning som ett derby utgör med ett fyllt Old Trafford av sjungande, skrikande, krävande fans, så finns det en god tro på att båda lagen kommer göra mål i detta stekheta Manchester-derby. Odds på BLGM är 1.79 hämtat från Betsafe.

Match: Manchester United – Manchester City (Premier League)
Speltips: Båda lagen gör mål (BLGM)
Odds: 1.79
Spelbolag: Betsafe

Var: Old Trafford, Manchester
Matchstart: Klockan 13:30, lördag 10/9
TV-kanal: Viasat Sport Premium (HD), Viaplay.

Du får inte missa vårt stryktipsförslag för helgen med 7 Premier League matcher på kupongen!

Se Manchester United – Manchester City på TV

Du har nu en ypperlig chans att se alla Premier League matcher inklusive matchen Manchester United – Manchester City gratis på TV-kanalen Viaplay Sport. Genom en kampanj som spelbolaget Unibet har just nu tillsammans med Viaplay så får du Viaplay Sport en månad gratis om du tippar vilket lag som blir Premier League-mästare 2016/2017. Läs mer här om hur du kan se Premier League fotboll gratis!

Se Viaplay Sport gratis via spelbolaget

Ta del av alla Premier League erbjudanden

Spelbolagen slåss om att få dig som kund och fler erbjudanden än någonsin har tagits fram med spel på Premier League. För att göra det så enkelt som möjligt för dig så har vi på Svenskt Spel samlat dessa erbjudanden på ett ställe. Det är med andra ord bara att ta för dig!

Generösa Premier League odds erbjudanden

Man Utd och José Mourinho mot Pep Guardiola och Man City

Inför dagens Manchesterderby har det nog skrivits, pratats och jämförts lika mycket mellan spelarmaterialet i de bägge lagen Manchester United och Manchester City som om lagens huvudtränare José Mourinho mot Pep Guardiola. Och det är för att det har aldrig varit intressantare att gotta sig åt två lokalkonkurrenter och två så stora fotbollsklubbar som samtidigt ett och samma år skaffat sig nya antagonister till tränare med en så stark och tydlig konkurrens historiskt sinsemellan sedan deras duster i La Liga då de var tränare i Real Madrid respektive FC Barcelona samtidigt. Vi som följt Zlatan Ibrahimovics karriär har oundvikligen kunnat undgå spelet som pågått med alla tre inblandade.

När man pratar om Manchesterderby så menar man matcherna mellan Manchester United och Manchester City. Man tror kanske inte att fotbollsderbyn i Manchester har en lång historia av tuffa matcher, då bland annat jag själv och många andra med mig som inte kan Premier League historien, får för oss att Manchester City endast har blivit ett storlag på senare år på grund av att stenrika utländska ägare kommit in i bilden. Men faktum är att Manchester City vunnit den högsta engelska fotbollsligan fyra gånger (1937, 1968, 2012, 2014). Av förståeliga skäl har de kanske aldrig haft ett starkare lag så många år i rad som de har nu. Två av Manchester Citys Premier League segrar har trots allt kommit under de senaste fem säsongerna.

Dock har City svårt att mäta sig i historiska triumfer med lokalkonkurrenten United i staden Manchester. Citys fyra segrar ska då jämföras med Manchester Uniteds tjugo Premier League titlar! Så visserligen vinner United den kampen stort men det är ändå intressant att veta att dagens Manchesterderby har ett långt förflutet där första mötet ägde rum redan 1881! Detta första möte vanns av Manchester United men på den tiden hade klubbarna andra namn än vad de heter nu för tiden, men vi kan konstatera att det redan då börjades bygga upp den rivalitet och tillhörande hatkärlek mellan klubbarna som vi kan se och läsa om idag.

Nä nu vill vi bara att matchen snart blåser igång för oj oj oj vilken match det här kommer bli!