Stormöte väntar i kvällens Champions League fotboll i matchen Borussia Dortmund – Real Madrid. Det är två offensivt lagda lag som möts med vanan att göra flera mål i varje match och vi kan säga att mötet är efterlängtat från vår sida. Vi tror nämligen på hörnfest i matchen Borussia Dortmund – Real Madrid!

Formen kanske något sviktande för Real

Real Madrid säsongsinledde ligan med fyra raka vinster men efter sex spelade matcher i La Liga har man plötsligt två oavgjorda mot Villarreal och Las Palmas i bagaget. Det kanske i sig inte är något väldigt oroande då både Villarreal och Las Palmas startat säsongen starkt dem också och ligger nu fyra respektive sjua i ligan. Dock ska man veta att Real Madrid var helt överlägsna Villarreal i den matchen men där det senare laget petade bollen över kortlinjen så ofta man kunde och lyckades avvärja alla de efterföljande hörnorna utom en där Sergio Ramos hängde dit den.

Trots endast två poäng på två matcher så leder fortfarande Real La Liga tabellen före huvudkonkurrenten FC Barcelona. Något som utmärkt Real Madrids spel så här långt är det snabba anfallsspelet och de många målchanserna. Real har av den anledningen lyckats bra med målproduktionen och har ett målsnitt på fler än 2 mål per match i ligan såhär långt.

En koll på hörnstatistiken säger att Real Madrid ungefär snittar mellan 5-7 mål per match undantaget hörnkavalkaden man hade hemma mot Villarreal då det blev hela 17 hörnor för Real Madrid. Kanske inte något superresultat i antal hörnor snittmässigt men i kombination med att man möter Borussia Dortmund blir det hyperintressant.

Borussia Dortmund har fått upp ångan rejält

Som vanligt får man väl säga att Borussia Dortmund ligger tvåa i tyska Bundesliga efter omöjliga Bayern München som i vanlig ordning leder. Men efter en lite trevande inledning av den nya säsongen med förlust mot RB Leipzig i andra matchen så ångar man nu på rejält.

Efter att man utklassade Legia Warzawa med 6-0 på bortaplan i Champions League spelet den 14 september så fortsatte man målfesten av bara farten och vann tre ligamatcher och 14 gjorda mål på sju dagar. I tur och ordning: 17/9 Dortmund – Darmstadt 6-0, 20/9 Wolfsburg – Dortmund 1-5 och 23/9 Dortmund – Freiburg 3-1.

Anfallsspelet har imponerat enormt med reptilsnabbt anfallsspel som vålla försvarna i motståndarlagen stora problem. Som följd har det lett till enormt många hörnor för Dortmund. Man har spelat till sig 44 hörnor på fem avklarade ligamatcher.

Speltips Borussia Dortmund – Real Madrid

Vi ger oss på ett hörnspel i mötet Borussia Dortmund – Real Madrid. Fler än 9 hörnor i matchen ger 1.72 i odds @bet365.

Matchstart för Borussia Dortmund – Real Madrid är klockan 20:45 och du kan se matchen i direktsändning gratis via ett erbjudande som Unibet i samarbete med Viaplay tagit fram där du kan se Champions League och Premier League fotboll gratis en hel månad utan vidare bindningstid!

Se Viaplay Sport gratis via spelbolaget