Vilken härlig fredagkväll vi har med massor av VM-kval matcher och Luxemburg – Sverige som den absoluta höjdpunkten! Gårdagens matcher i VM-kvalet bjöd på flera håll stor dramatik. Och visst hoppas man på spännande fotboll för det mesta men jag ser mycket hellre att Sverige vinner den här bortamatchen mot Luxemburg på ett övertygande sätt utan dramatiska inslag.

Om exakt ett år på dagen 7/10-2017 möts återigen Sverige – Luxemburg i VM-kvalet!

Kort om några av gårdagens VM-kval matcher

Island – Finland

Oj vilken spänning det blev i det nordiska mötet Island – Finland! Vi tippade ju igår på isländsk seger vilket det också blev till slut med 3-2. Men det satt sannerligen hårt inne. Det stod länge välförtjänt 1-2 till finnarna men i de allra sista minuterna på övertid vände matchen totalt till islänningarnas fördel. Två extremt sena mål avgjorde tillställningen där bland annat det sista målet kommer diskuteras vidare, och som kommit att utropas som skandalmål och domartabbe av dunderkaliber.

Italien – Spanien

Även matchen Italien – Spanien fick ett högdramatiskt slut. Spanien var totalt överlägsna i första halvlek som 0-9 i hörnor 29%-71% i bollinnehav och 0-6 i målchanser vittnar tydligt om. Ändå lyckades inte Spanien göra 0-1 förrän i andra halvlek i den 55:e minuten.

Men bollen är som vanligt rund och Italien krånglade till sig en kvittering via en omdiskuterad straff i 82:a minuten. Det oavgjorda resultatet var ett faktum när slutsignalen ca 10 minuter senare ljöd från domarens visselpipa. Matchen blev mer jämn i andra halvlek och matchstatistiken summerades till slut med 2-13 i hörnor 37%-63% i bollinnehav och 6-12 i målchanser.

Speltips Luxemburg – Sverige

En match i VM-kvalet har tidigare avklarats för Luxemburgs och Sveriges del.

Luxemburg

Luxemburg överraskade mig ärligt talat då man sånär lyckades få med sig en pinne från bortamötet mot Bulgarien. Och här kan vi snacka om högdramatik! I en otroligt svängig match som började med mål 1-0 redan i den 16:e minuten för Bulgarien gjorde sedan Luxemburg en sensationell vändning. Först kvitterade Luxemburg till 1-1 en kvart in i andra halvlek och två minuter senare gjorde man 1-2. Men bara tre minuter efter det kvitterade Bulgarien!

Ställningen var återställd tänkte nog många av hemmafansen och fotbollsexperter som höll Bulgarien som storfavorit när hemmalaget slog in ett ledningsmål i 79:e. Dramatiskt värre kvitterade dock Luxemburg återigen i matchen, den här gången till 3-3 under första övertidsminuten. Där och då var alla övertygade om att matchen skulle sluta oavgjort. Men vändningarna var inte över. För en minut senare i den andra övertidsminuten sköts segermålet för Bulgarien in.

Sverige

Sverige då? Jo här måste vi säga att vi gjorde en ganska oväntat stark match mot Holland som slutade 1-1. Oväntat säger jag för att Sverige möblerat om rejält i landslagstruppen inför VM-kvalet på grund av pensioneringar från tunga svenska profiler. Isaksson och Källström gjorde sorti ur landslaget efter Fotbolls-EM i somras. Och så gjorde även vår största fotbollsstjärna genom alla tider Zlatan Ibrahimovic.

Med ny förbundskapten, ny föryngrad laguppställning och ny speltaktik var inte förhoppningarna för högt ställda på svenska poäng mot stornationen Holland. Kul var då att vi fick se ett Sverige som stod upp bra mot Holland och kunde tack vare mål av Marcus Berg få oavgjort 1-1.

Vi tippar handikappspel på Luxemburg – Sverige

Vi tror att Sverige åker till Luxemburg med starkt självförtroende men väl medvetna om vad motståndarna kan göra i och med hur Bulgarien matchen gestaltade sig. Det kommer inte bli lätt men med rätt taktik som jag tror att Sveriges nye förbundskapten Janne Andersson kan hitta rätt med så vinner Sverige med två mål eller mer.

Speltips: Sverige vinner matchen Luxemburg – Sverige med Handicap-spel (1-0) till odds 1.89 @NordicBet. Vinner Sverige med endast ett mål får man pengarna tillbaka. Läs gärna mer om hur handikappspel fungerar.

NordicBet erbjudande: Lägg ett spel för minst 100 kronor via mobilen före matchstart mellan Luxemburg-Sverige eller Sverige-Bulgarien, så ger vi dig ett gratis livespel värt 100 kronor på samma match. Ditt kvalificerande spel måste läggas till odds på minst 1,50 och du kan hämta ett gratis livespel på båda matcherna!

Luxemburg – Sverige matchstart och TV-kanal

VM-kval matchen Luxemburg – Sverige har matchstart kl. 20:45 fredagen den 7 oktober 2016 och direktsänds på tv-kanal 5.

Europa: VM-kval fredag 7 oktober

Övriga VM-kval matcher i Europa förutom Luxemburg – Sverige denna fredag är; Belgien – Bosnien, Estland – Gibraltar, Frankrike – Bulgarien, Grekland – Cypern, Lettland – Färöarna, Holland – Vitryssland, Portugal – Andorra och Ungern – Schweiz. Du ser hela veckans alla VM-kval matcher här.

Alla dagens kvalmatcher har matchstart klockan 20:45. Är du intresserad av att kolla på europeisk ligafotboll när VM-kval perioden är över för denna gång så visar vi dig var du kan titta på fotboll gratis.

Sveriges VM-kvaltrupp

Målvakter: Robin Olsen, FC Köpenhamn, Patrik Carlgren, AIK, Karl-Johan Johnsson
Försvarare: Andreas Granqvist, Krasnodar, Victor Nilsson Lindelöf, Benfica, Mikael Lustig, Celtic, Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach, Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, Pontus Jansson, Leeds, Emil Krafth, Bologna, Filip Helander, Hellas Verona, Martin Olsson, Norwich.
Mittfältare: Emil Forsberg, Leipzig, Albin Ekdal, Hamburg, Oscar Hiljemark, Palermo, Jimmy Durmaz, Toulouse, Alexander Fransson, Basel, Marcus Rohdén, Crotone, Sam Larsson, Heerenveen.
Anfallare: Marcus Berg, Panathinaikos, John Guidetti, Celta Vigo, Ola Toivonen, Toulouse, Christoffer Nyman, IFK Norrköping.

Heja Sverige nu sjunger vi…

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
/: Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.:/
Du tronar på minnen från fornstora da’r,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad Du var.
/: Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.:/

Luxemburg - Sverige