Liverpool – Arsenal

Ikväll är det en otroligt viktig match mellan Liverpool och Arsenal i jakten på Champions League platser. Vid seger för Arsenal så skulle londonlaget kunna vara 10 poäng efter Chelsea men det avståndet känns alldeles för långt. Arsenal har ett allt för svårt spelschema avslutningsvis på säsongen där flertalet storlag väntar och det gör att vi avfärdar dem från titelstriden. Liverpools form är generalusel och efter nyår har man endast tagit 5 poäng på 6 matcher. Lägg där till uttåg ur både ligacupen och FA-cupen. Vi kan nog räkna bort Liverpool från titeln också. Allt handlar nu om att nå en Champions League plats för de båda lagen. Chelsea kan vi säga minst kommer nå 1 CL plats och då ä r det 3 platser kvar. Tottenham och City känns starka för tillfället och vi tror att dem båda kommer lyckas ta varsin plats. Därefter återstår alltså endast 1 plats där United kommmit smygande hela säsongen och just nu ser bättre ut än både Arsenal och Liverpool. En bit till lite längre ner har vi Everton som har kalasform men det känns som att avståndet fortfarande är lite för långt och att man kanske inte lyckas hålla hela säsongen ut.

[table id =”unibet500″/]

Skadeläget

Liverpool saknar sin lagkapten Jordan Henderson och även målskytten Daniel Sturridge är skadad. Lovren och Danny Ings är långtidsskadade. Arsenal har fortfarande sin spelmotor Santi Carzola skadad som ådrog sig problem med hälsenan sen en längre tid tillbaka. När Carzola försvann så tappade Arsenal en dörröppnare i sitt anfallsspel då han låg bakom väldigt mycket. Någon som vi inte vet kommer starta ikväll eller inte är Mezut Özil då Arsneal meddelat att tysken är sjuk. Om detta är något som Wenger mörkar återstår att se. Men vi får välja att tror att det är sanning och att han inte kommer till start.

Speltips

Liverpool brukar höja sig när det kommer till de stora matcherna. Det är bara att se på det senaste exemplet där man vann över Tottenham hemma trots dålig form. Dessutom fixade man kryss mot Chelsea och hade med lite tur kunnat vinna även det mötet på Anfield. Så det känns lite fördel Liverpool i det här toppmötet trots sämre form. Arsenal brukar inte ändra så mycket i sitt spel oavsett motstånd utan vi kommer förmodligen få se samma raka anfallsfotboll med snabbt spel längs backen. Hur slutar matchen? Ja väldigt svårt att säga. Om vi kollar på de 4 senaste mötena lagen sinsemellan så har de slutat Arsenal Liverpool 3-4, Liverpool – Arsenal 3-3, Arsenal – Liverpool 0-0, Arsenal – Liverpool 4-1, Liverpool – Arsenal 2-2. Som ni ser har det blivit väldigt mycket mål det leder oss till dagens speltips.

Vi kommer tippa båda lagen gör mål till oddset 1.51 @Unibet

båda lagen gör mål

Mötet mellan Liverpool och Arsenal har matchstart 18:30 och visas av Viasat Sport Premium och viaplay.

Missa inte heller vårt speltips på dagens tidiga möte mellan Manchester United och Bournemouth som startar klockan 13:30!