Lars Lagerbäck gör idag sin första match som Norges Förbundskapten i fotboll och ställs mot tuffa Nordirland. Avspark klockan 20:45 söndag 26/3. Kanal 9 sänder matchen live!

Norge har inte haft någon större lycka med sig i VM-kvalspelet så här långt och har på de fyra inledande matcherna bara vunnit hemmamatchen mot San Marino. Resterande matcher har slutat med förluster mot i tur och ordning Tyskland 0-3, Azerbajdzjan 1-0 och Tjeckien 2-1. Ska matchen Nordirland – Norge bli början på en sagolik vändning för norrmännen?

Åt Tyskland finns inget att göra då de har full pott så här långt med mäktiga 16-0 i målskillnad. Men jakten på tvåan Nordirland, trean Azerbajdzjan, båda på 7 poäng och fyran Tjeckien har  nu påbörjats! För ännu finns chansen att nå ikapp och förbi de här lagen även om det kanske är för mycket begärt med tanke på omständigheterna där dels Norge spelat allt annat än bra i de tidigare VM-kvalmatcherna och dels för att det kan behövas mer tid innan Lasse Lagerbäck lyckas föra in sin mentalitet och strategi i det norska fotbollslandslaget.

Dock skulle jag inte bli särskilt förvånad om vi får se en Lagerbäckseffekt à la Island i dagens match mot Nordirland som gör att Norge höjer sig en eller ett par nivåer jämfört med tidigare matcher. För visst finns det potential i laget med flera internationellt duktiga spelare. Det som ändå oroar mig något är att flera av spelarna är från Rosenborg som i dagsläget inte är inne i ligatempot då serien ännu inte startat vilket gör att formen hos dessa spelare är väldigt oviss. Men men, jag litar på att Lasse Lagerbäck har järnkoll på läget, precis som han brukar ha.

Irländarna har vunnit övertygande i de två hemmamatcherna man hittills spelat i VM-kvalet med segrar över San Marino 4-0 och Azerbajdzjan 4-0 så det blir med andra ord verkligen ingen lätt uppgift för Lasse och det norska gänget. Och att få mer än oavgjort för Norges del skulle vara närapå en bragdartad händelse i det här läget. Men under sker hela tiden och med en tro kommer man långt, och det verkar som om spelarna i det norska landslaget är motiverade till tänderna i och med Lagerbäcks entré. Spännande kamp väntas i afton!

Speltips Nordirland – Norge: Dubbelchans med att Norge vinner eller oavgjort i matchen till oddset 1.61 @Unibet.

[table id= ”unibet500″/]

VM-kvalgrupp C Europa

1. Tyskland 12 p
2. Nordirland 7 p
3. Azerbajdzjan 7 p
4. Tjeckien 5 p
5. Norge 3 p
6. San Marino 0 p

Norges VM-kvaltrupp

Målvakter: Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), André Hansen (Rosenborg), Örjan Nyland (Ingolstadt).

Backar: Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Omar Elabdellaoui (Hull), Fredrik Semb Berge (Odd), Vegar Eggen Hedenstad (Rosenborg), Jörgen Skjelvik (Rosenborg), Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig), Even Hovland (Nürnberg), Tore Reginiussen (Rosenborg).

Mittfältare: Sander Berge (Genk), Jo Inge Berget (Malmö FF), Veton Berisha (Greuther Furth), Mats Möller Dæhli (St Pauli), Mohamed Elyounoussi (Basel), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Fulham), Anders Konradsen (Rosenborg), Håvard Nordtveit (West Ham).

Anfallare: Adama Diomande (Hull), Tarik Elyounoussi (Olympiakos), Joshua King (Bournemouth), Alexander Söderlund (Saint-Étienne).

Dagens VM-kvalmatcher

18:00 Armenien – Kazakstan
18:00 Azerbajdzjan – Tyskland
18:00 England – Litauen (läs vårt speltips!)
18:00 San Marino – Tjeckien
20:45 Malta – Slovakien
20:45 Montenegro – Polen
20:45 Nordirland – Norge
20:45 Rumänien – Danmark
20:45 Skottland – Slovenien