Idag kan det avgöras! Brynäs har möjligheten att ta hem SM-Guld i Ishockey om man vinner över HV71 ikväll. Fullsatt arena med knappt 8 000 åskådare på plats väntas. Och Rolf Lassgård som nog är en av Brynäs allra största fans lär med största sannolikhet sitta bänkad och titta på matchen. Eller vad tror ni?

Matchstart kl. 19:15. TV-kanal: TV4 och C More (Se på mobilen, surfplattan eller datorn genom att köpa en matchbiljett för 199 kr!)

Vinn biljetter till Champions League finalen

Fotboll: Ta chansen att vinna två biljetter till UEFA Champions League finalen i Cardiff 2017! För att vara med i tävlingen måste du uppge förnamn, efternamn och e-postadress samt svara på följande fråga: ”Hur ser dina drömmars fotbollsresa ut?” Delta i tävlingen här!

Makalös matchserie

Vilken otroligt spännande finalserie vi är med om! Det står 3-2 i matcher till Brynäs. Idag spelar Brynäs – HV71 alltså sin sjätte finalmatch och det hela kan nu avgöras i Gavlerinken i afton om allt går Gävlelaget’s väg. Jag som hela tiden från mitt neutrala synsätt trott att HV71 skulle bli Brynäs övermäktiga får ödmjukt backa. Oj vad Brynäs har imponerat på mig jämfört med min syn på dem tidigare.

Orka, orka, orka!?!

Jag har konstaterat tidigare att HV71’s väg framåt i SHL-slutspelet blev betydligt behagligare än Brynäs resa när det gäller matchfrekvensen. I och med att HV71 tog andraplatsen i SHL-slutställning och Brynäs placerade sig femma inför slutspelet kändes även det som en fingervisning om vart den här finalen skulle gå därhän. HV71 har imponerat en hel säsong på mig. Och i slutspelet har de mer eller mindre varit överlägsna sitt motstånd. Fram till finalen mot Brynäs. Inte trodde jag att Brynäs skulle orka stå upp mot HV71 såhär bra? Och när jag till sist tänker vid HV’s seger med 4-6 på bortais 22 april: Nu tar den tuffa slutspelmatchningen ut sin rätt för Brynäs. Nej, då går Brynäs och klappar till HV med två mål mot noll i Jönköping matchen därpå!?! När gick HV71 mållösa av hemmaisen i Kinnarps Arena senast?

Guldläge

Nu är HV71 i brygga men i sportens värld kan vad som helst hända för att dra till med en gammal klyscha. Men visst ser det onekligen ut som ett guldläge för Brynäs ikväll. Man har allt i sina egna händer på hemmaisen i Gavlerinken inför en segervittrande hemmapublik med en hysteriskt påhejande Rolf Lassgård i spetsen! Jag tror vi får se nykorade Svenska Mästare i ishockey idag.

Finalserien Brynäs – HV71

16/4 HV71 – BRYNÄS 5-2
18/4 BRYNÄS – HV71 3-2 (övertid)
20/4 HV71 – BRYNÄS 3-4 (övertid)
22/4 BRYNÄS – HV71 4-6
24/4 HV71 – BRYNÄS 0-2
27/4 BRYNÄS – HV71 ?

Speltips Money Line

Brynäs vinner matchen Brynäs IF – HV 71 27/4 inklusive övertid och straffar. Odds: 2.28 @NordicBet. Spela 250 kr riskfritt odds på SHL hos NordicBet!

Läs även: Dagens speltips Manchester City – Manchester United!