Viktig match ska spelas idag i ett äkta Manchester-derby. Manchester City – Manchester United spelar för ett direktavancemang till Champions League.

Matchstart kl. 21:00. TV-kanal: ViaPlay

Tabellställningen Premier League

Inför kvällens match Manchester City – Manchester United ser toppstriden i Premier League ut så här:

  1. Chelsea 78 poäng (Champions League)
  2. Tottenham 74 p (Champions League)
  3. Liverpool 66 p (Champions League)
  4. Manchester City 64 p (Kval till Champions League)
  5. Manchester United 63 p (Europa League)
  6. Arsenal 60 p (Kval till Europa League)
  7. Everton 58 p (Kval till Europa League)

Vinn biljetter till Champions League finalen

Ta chansen att vinna två exklusiva biljetter med resa och allt till UEFA Champions League finalen i Cardiff 2017! För att vara med i tävlingen måste du uppge förnamn, efternamn och e-postadress samt svara på följande fråga: ”Hur ser dina drömmars fotbollsresa ut?” Delta i tävlingen här!

Manchester City – Manchester United

Det är två lag som jagar febrilt efter poäng i Premier League just nu. Målet för båda lagen är en allra helst en plats bland de tre bästa som i så fall innebär en direktplats till höstens Champions League gruppspel. En fjärdeplats går väl an då man istället får rikta in sig på att kvala till Champions League. Men allt annat än chansen att få spela Champions League nästa säsong är ett misslyckande. Manchester United har ju dock ett ess i rockärmen då man har chans att vinna Europa League och därmed få en direktbiljett till CL.

José Mourinho kliar sig nog i huvudet betänkligt efter den senaste tidens skador på viktiga spelare. Värst är det förstås att vår svenska superstjärna Zlatan Ibrahimovic är långtidsskadad och med största sannolikhet har gjort sin sista match i Manchester United tröjan. Men skadorna på Pogba, Rojo, Mata, Jones och Smalling svider nog oerhört också i ett sådant här viktigt skede av säsongen.

För City-tränaren Pep Guardiola börjar det se bättre ut på skadefronten. Nu är endast Gundogan och Silva icke tillgängliga. Det är de spelare som är definitivt borta från spel. Fortfarande finns det tveksamheter för spel kring spelarna Agüero, Fernandinho, Jesus, Sagna och Stones.

Hur är formen i lagen då? Jo, den ser bra ut från båda håll tycker jag. Manchester United har makalöst nog inte förlorat en match på 23 ligamatcher. Senast man förlorade i Premier League var i den förnedrande 4-0 förlusten mot Chelsea den 23:e oktober 2016. United’s lilla problem har varit att man alldeles för ofta har spelat oavgjort. 12 oavgjorda totalt under säsongen är för dåligt om man skulle haft med den absoluta toppstriden att göra.

City är det målgladare gängen av de två Manchester lagen. Och det så att säga åt båda håll. Man har gjort 13 mål fler än lokalkonkurrenten men å andra sidan släppt in 11 fler än United också. På totalt 32 matcher som Manchester City har spelat så har det i 22 av matcherna blivit över 2,5 mål.

Speltips BLGM

Båda lagen gör mål i matchen Manchester City – Manchester United till oddset 1.75 @Unibet!

Du vet väl om att Unibet har ett av marknadens absolut bästa välkomstbonusar till nya spelare! Unibet erbjuder nu en fantastisk 500% bonus till nya spelare som gäller både Odds och Casino. Sätter du in 100 kr får du 500 kr gratis. Det innebär att du kan spela för 600 kr!

Visste du det här om Unibet?

Läs även: dagens speltips för SHL-finalmatchen mellan Brynäs och HV71!

Uppsnack hos FullTimeDEVILS!