Ett äkta Madrid-derby har vi idag 2 maj i Champions League när Real Madrid – Atletico Madrid möts i första semifinalen. Imorgon möts Monaco – Juventus.

Du ser matchen på Viaplay!

Speltips Real Madrid – Atletico Madrid

Det var bara 24 dagar sedan Real Madrid – Atletico Madrid möttes i ligaspelet och som då slutade oavgjort 1-1. Pepe gjorde ledningsmålet för Real i början på andra halvlek och Griezmann kvitterade för Atletico i den 85:e minuten. Matchen spelades även då, precis som ikväll på Reals hemmaarena Estadio Santiago Bernabéu som rymmer 80 000 åskådare. Och Madrid-derbyn är alltid fullsatta. Dessa fotbollsderbyn har kommit att dra till sig nästan lika stor medial uppmärksamhet som El Clasico-mötena mellan Real Madrid och FC Barcelona.

Offensivt mot defensivt

Om vi kikar på La Liga tabellen så befinner sig Real Madrid på andra plats efter FC Barcelona på samma poäng men med en match mindre spelad. Atletico innehar tredjeplatsen 10 poäng efter. Lite intressant tycker jag det är att se lagens stora skillnader i spelstil. Det räcker med att titta på skillnaden i vad lagen har lyckats prestera i antal gjorda och insläppta mål för att förstå de två spelsätten. Real Madrid’s tränare Zinedine Zidane har väldigt offensivt spel som sin grundfilosofi vilket 92 mål och 39 insläppta avslöjar. Atletico Madrid har i jämförelse med en match mer spelad pytsat in 65 baljor och fått 25 mål i baken. Då kan man lätt förstå att Atleticos tränare Diego Simeone förordar en stark defensiv i första hand.

Inbördes möten

Oftast är det väldigt jämna matcher när de här två lagen möter varandra. Ett undantag kom i November förra året när de möttes näst senaste gången. Matchen slutade då med vinst 0-3 till bortalaget Real Madrid. Alla målen gjorda av Cristiano Ronaldo.

2017-04-08 Real Madrid – Atletico Madrid 1 : 1 La Liga
2016-11-19 Atletico Madrid – Real Madrid 0 : 3 La Liga
2016-05-28 Real Madrid – Atletico Madrid 2 : 1 (1 : 1) (Champions League)
2016-02-27 Real Madrid – Atletico Madrid 0 : 1 La Liga
2015-10-04 Atletico Madrid – Real Madrid 1 : 1 La Liga

Kryss – Oavgjort resultat

Jag tippar på att dagens Champions League match Real Madrid – Atletico Madrid slutar oavgjort med pengarna tillbaka vid hemmavinst. Oddset ligger på 1.69 hos betsson.

Kolla här in lite Champions League godis inför kvällens match: