Juventus gästar Monaco idag 3/5 i den andra Champions League semifinalen. Matchstart: Klockan 20:45. TV-kanal: TV3 och ViaPlay. Speltips: BLGM.

Gårdagens CL-semifinal

Vi var antagligen många som tittade på gårdagens semifinalmöte i Champions League mellan Real Madrid och Atletico Madrid. Och det var en intensiv match vi fick se med full fart från minut ett. Stor matchvinnare blev Cristiano Ronaldo med sitt hattrick som också blev ende målskytt i matchen. Resultatet får jag säga speglade matchbilden väl. Eller det kunde möjligen ha blivit ännu större förlustsiffror för Atletico egentligen. Real dominerade under större delen av matchen. Atletico hade väldigt svårt att bryta igenom Real försvaret och komma till riktigt vassa målchanser. Returen spelas nästa onsdag 10 maj.

Monaco – Juventus

Både Monaco och Juventus har imponerat stort under Champions League spelet den här säsongen. Nu ska det bli hyperintressant att få se dessa lag mötas. Monaco har visat upp en härligt offensivglad fotboll med skickligt passningsspel och effektivt målskytte som signum. Juventus spelar alltid bra hemma och vinner för det mesta på Juventus Stadium medan man på bortaplan kanske är världens bästa fotbollslag på att stänga igen en match med en supereffektiv defensiv. Därför ska det bli mäkta intressant att se hur Monaco lyckas ikväll med sin anfallsfotboll mot Juventus som nog gärna ser att den slutar 0-0. Det gäller nog för Monaco att ha med sig ett par måls försprång innan returmötet nästa tisdag 9 maj.

Champions League slutspel

Monaco är sannerligen ett lag som vet hur man gör mål. De har nämligen gjort 3 mål i varenda match under slutspelet i Champions League. Det började med att Monaco åkte till Manchester City i åttondelsfinalens första runda. Efter att ha haft ledningen med 2-3 en bit in i andra halvlek vände Manchester City tillställningen med 3 snabba mål. I returen på hemmaplan gjorde man exakt vad som behövdes. I furstendömet Monaco besegrades City med siffrorna 3-1. I kvartsfinalen vann Monaco på ett hur imponerande sätt som helst båda kvartsfinalrundorna mot Dortmund med 2-3 och 3-1. För er som  minns så skakades Dortmund i första mötet av en bomb som exploderade vid spelarbussen.

Juventus började sitt Champions League slutspels äventyr med att segra över FC Porto i två raka 0-2, 1-0. I kvarten mot FC Barcelona krossade man dem på hemmaplan i första mötet med 3-0. I returen stängde man i vanlig ordning matchen, på ett nästan tråkigt men oerhört imponerande sätt, som slutade 0-0. Den uppmärksamme personen har säkert redan konstaterat att Juventus inte har släppt in ett enda baklängesmål under slutspelet. Italienska lag är allmänt kända för att vara duktiga på att hantera defensivt spel och Juventus får anses vara mästare på det. Nu återstår det bara att se om Monaco med sin kreativa spelstil kan luckra upp motståndarförvaret ikväll?

Underspel

Speltips Monaco – Juventus: Under 2,5 mål i matchen. Odds 1.92 @Unibet.

Unibet erbjuder nu en fantastisk 500% bonus till nya spelare som gäller både Odds och Casino. Sätter du in 100 kr får du 500 kr gratis, spela för 600 kr!

Champions League Bonus 2017