Celta Vigo med John Guidetti i laget möter Manchester United utan skadade Zlatan Ibrahimovic i semifinalen av Europa League. Celta Vigo – Manchester United har matchstart kl. 21:05 torsdag 4 maj 2017. TV-kanal 9.

Celta Vigo – Manchester United

Kvällens semifinal Celta Vigo – Manchester United blir en match mellan två lag med något stukade självförtroenden. Nu får vi se vilket av lagen som får bättra på självförtroendet efter kvällens semifinal?

Celta Vigo

Celta Vigo har inte haft någon större lycka i säsongens La Liga spel. ”Bara” en elfte plats så här långt när man hade hoppats på att bli bättre än de senaste säsongernas tabellplaceringar där de slutat mellan sjätte och nionde plats under flera år i rad. Och likt klubben Celta Vigo har anfallaren John Guidetti haft det svårt att övertyga. Med sina 3 mål i La Liga under hela säsongen har han inte mycket att skryta över tyvärr. Däremot verkar Guidetti vara mer bekväm när det vankas cupspel. I Europa League har John nätat fyra gånger för sitt Celta. I helgen kom Celta Vigos tredje raka förlust i ligaspelet när man förlorade mot Athletic Bilbao med hela 0-3 på egna hemmaplanen.

Gjort det bra i Europa League

Men naturligtvis är inte Celta Vigo helt ofarliga vilket en semifinalplats i Europa League visar. På vägen fram mot mötet med Manchester United i stundande semifinal har man slagit ut ukrainska Shaktar i sextondelsfinalen, ryska Krasnodar i åttondelsfinalen såväl som belgiska Genk i kvarten.

Manchester United

Manchester United får nog snart börja kallas de oavgjorda matchernas mästare. De har återigen visat att man har förtvivlat svårt att avgöra matcher. I helgens Premier League möte med nedflyttnings-placerade Swansea klarade man inte mer än oavgjort 1-1 trots favör av hemmaplan. Det var nog merparten av de 75 271 åskådarna på plats på Old Trafford som var besvikna när matchen var över. Som så många gånger förr så tog Man United ledningen med 1-0. Men sedan slutar den självsäkra offensiv som man ibland kan skönja i Uniteds spel. Swansea tilläts komma in i matchen och gjorde mål i slutskedet. På 34 Premier League matcher har man nu 17 vinster, 14 oavgjorda och 3 förluster. Flest oavgjorda matcher av alla lag i Premier League.

Något tråkigare utan Zlatan

Något som gör den här matchen något tråkigare än vad den egentligen skulle ha varit enligt mig är att Zlatan Ibrahimovic saknas. Jag har hela tiden känt en stor spänning i att Manchester United’s chans att nå Champions League spel nästa säsong skulle gå genom att bli Europa League mästare. Särskilt eftersom jag tror att Zlatan då skulle ha fortsatt ännu ett år i Manchester United och en sista gång jagat CL-titeln. Nu är förutsättningarna annorlunda. I alla fall för Zlatan.

Hur som helst ska det bli himla intressant trots allt att få se matchen Celta Vigo – Manchester United denna torsdagsafton. Har bunkrat med lite gott att äta och dricka samt ett lagt odds innan match enligt speltipset nedan. Samt det allra bästa, att höja pulsen rejält med alla live odds jag tänker lägga under tiden jag tittar på matchen!

Speltips Celta Vigo – Manchester United

Jag tänker köra på ett pre-match odds som jag normalt nästan aldrig gör. Det får bli ett kryss rakt av utan säkerhetslinor. Ett oavgjort resultat i matchen Celta Vigo – Manchester United ger oddset 3.25 hos unibet.

Unibet erbjuder nu en fantastisk 500% bonus till nya spelare som gäller både Odds och Casino. Sätter du in 100 kr får du 500 kr gratis, spela för 600 kr!

Visste du det här om Unibet?