Klockan 20:15 är det nedsläpp i de två allra sista gruppspelsmatcherna i detta Hockey-VM. Kanada – Finland är en av matcherna och den kan komma att gälla slutspelshockey eller inte.

Titta gratis på C More

Danmark – Italien och alla andra matcher i Ishockey-VM sänds på C More genom deras kampanj ”Prova C More 2 veckor gratis” utan bindningstid eller uppsägningstid. Du kan titta på matcherna i mobilen, surfplattan eller datorn var du än befinner dig.

Gå direkt till matchen här! >>>

Ladda upp inför kvällens match genom att här titta på ett YouTube-klipp med de bästa matchsekvenserna från det tidigare mötet Schweiz – Finland:

Speltips Kanada – Finland 16/5

Kanada är redan så gott som klara gruppvinnare. Det finns en teoretisk chans att grupptvåan Tjeckien kommer ikapp om de vinner stort över Schweiz i eftermiddag samtidigt som Kanada förlorar klart mot Finland. Det skiljer nämligen 3 poäng mellan Kanada och Tjeckien samtidigt som det är 8 måls skillnad till Kanadas favör inför dagens matcher.

Ställningen i Grupp B

  1. Kanada: 6 matcher spelade. 27:8 i målskillnad. 16 poäng.
  2. Tjeckien: 6 matcher spelade. 22:11 i målskillnad. 13 poäng.
  3. Schweiz: 6 matcher spelade. 19:13 i målskillnad. 12 poäng.
  4. Finland: 6 matcher spelade. 18:17 i målskillnad. 11 poäng.
  5. Frankrike: 7 matcher spelade. 23:19 i målskillnad. 10 poäng.
  6. Norge: 6 matcher spelade. 10:15 i målskillnad. 8 poäng.
  7. Vitryssland: 6 matcher spelade. 11:24 i målskillnad. 4 poäng.
  8. Slovenien: 7 matcher spelade. 13:36 i målskillnad. 1 poäng.

Finland är inte säkra ännu

Förutsättningarna för Finlands del är att man i detta nu är slutspelsklara eftersom man är bland de fyra bästa algen i gruppen. Frankrike på femte plats har redan spelat klart så de behöver man inte oroa sig för. Däremot kan det bli spänning i om vårt nordiska grannland Norge lyckas göra en kanonmatch mot Vitryssland som inte har någonting att spela för. Med kanonmatch menar jag att Norge kan behöva vinna med många mål mot vitryssarna. 3 poäng och 6 mål fattas i nuläget för att komma jämnt upp med Finland. Men det behövs ytterligare ett +mål för att ta sig förbi.

Finland har med andra ord allt i sin egen hand. Men då gäller det att helst ta poäng mot Kanada. Eller åtminstone inte släppa in för många mål bakåt om man inte gör så många mål själva. Men hur som helst kommer det finnas grymt mycket spänning i kvällens match Kanada – Finland om nu Norge vinner över Vitryssland.

Finland levererar allt bättre

När det gäller själva spelet så hittade Finland ett betydligt bättre flyt i spelet senast i den viktiga matchen mot Schweiz som de till slut vann på övertid med 3-2. Efter att ha legat under med 2-0 i inledningen av matchen spottade man upp sig rejält. Det var lite av det ”gamla” Finland med riktig finsk sisu vi fick se. Starkt att hämta igen underläget och vinna matchen. Vill det sig väl idag så kan till och med Finland avancera en placering i gruppen om man vinner över Kanada samtidigt som matchen Tjeckien – Schweiz går finnarnas väg. Om Finland vinner knappt mot Kanada får inte matchen Tjeckien – Schweiz sluta med att Schweiz vinner på övertid eller straffar. För då får båda lagen först 1 poäng var och därefter Schweiz en extra poäng. Då hamnar båda lagen 3 poäng före Finland men med betydligt bättre målskillnad.

Tror på poäng för Finland

Finland lär vara extremt taggade inför kvällens uppgift. Eftersom Kanada kan spela något mer avslappnat så har nu Finland en rejäl chans att plocka poäng. Troligtvis blir det ett jämnt och tufft möte i och med förutsättningarna. De finska lejonen kommer inte ge sig i första taget mot ett egentligen starkare Kanada. Jag ser en fin möjlighet i matchen att betta till ett högre odds än vad jag normalt brukar våga.

Tipset: Matchen Kanada – Finland slutar oavgjort vid full tid. Odds 5.75 @Unibet och 6.00 @ComeOn.

Lystring! Min rekommendation är att spela på något av dessa odds eftersom det är de högsta odds som erbjuda bland de stora kända spelbolagen. Smart kan vara att spela hos det spelbolag du inte tidigare är kund hos eftersom du då kan spela för så mycket mer pengar. Båda bolagen ger nämligen bort bra med bonuspengar som en särskild välkomstbonus vid allra första insättningen.

Tisdagens VM-matcher

12:15 Sverige – Slovakien
12:15 Vitryssland – Norge
16:15 Ryssland – USA
16:15 Tjeckien – Schweiz
20:15 Kanada – Finland
20:15 Tyskland – Lettland

Höjda välkomstbonusar