Matchen Celta Vigo – Real Madrid fullbordar omgång 37 i La Liga idag onsdag 17 maj 2017 och därefter återstår bara den allra sista omgången för säsongen. Och det är otroligt jämnt mellan FC Barcelona och Real Madrid om vem som vinner ligatiteln.

Spela och titta på matchen hos både unibet och bet365 via live stream bara du är kund hos dem och har gjort en insättning på spelkontot.

Spännande slutstrid!

Kampen mellan Real Madrid och FC Barcelona känner vi igen oss i från i stort sett varje år. Det är egentligen helt sjukt hur jämnt det nästan alltid brukar bli ändå in på målsnöret mellan de här bägge lagen. Denna säsong är förstås inget undantag. Det är bara Real Madrid och Celta Vigo som har två matcher kvar att spela i La Liga fotbollen den här säsongen. Därav fullbordar de den näst sista omgången ikväll med matchstart klockan 21:00.

Förutsättningarna

Vem tror du vinner La Liga 2016/2017? Inför kvällens match Celta Vigo – Real Madrid så leder FC Barcelona just nu tabellen före Real Madrid tack vare betydligt bättre målskillnad. Båda lagen står på samma poäng men Real har en match mindre spelad. Vinner Real Madrid ikväll mot Celta Vigo Räcker det med minst 1 poäng i sista matchen för att bli spanska ligamästare. Ett oavgjort resultat och Real Madrid måste troligtvis vinna sin sista match. En förlust mot Celta och FC Barcelona har allt i sina händer istället inför sista omgången. I den sista spelomgången möter Real Madrid Malaga borta. Och FC Barcelona möter Eibar hemma på Camp Nou.

Megastort intresse

Snacka om att intresset är på topp inför matchen! Alla fotbollsälskare av spansk ligafotboll kommer ha blickarna riktade mot fotbollsstadion Estadio de Balaídos som ligger placerad i den 300 000 invånare stora staden Vigo i Galicien i nordvästra Spanien. Även Barcelona spelarna inklusive Messi, Neymar, Suarez med flera lär sitta bänkade framför sina monitorer (mobiler, surfplattor, datorer eller tv-apparater) för att titta på matchen i direktsändning. Ingen vill missa en match som kan påverka utfallet av La Liga så mycket som den här matchen kan göra.

Celta Vigo mot Real Madrid

Dagens hemmalag Celta Vigo har egentligen ingenting att kämpa för ikväll. Placerad som nummer 13 i La Liga tabellen är det bara några placeringar hit eller dit som påverkas av resultatet. Att man spelar på hemmaplan kan naturligtvis ge en injektion för att man vill visa upp ett bra spel för hemmafansen.

Celta’s jobbiga cupsortier

Men jag tror att Celta’s sorti från Europa League förra veckan kan ha tagit musten ur dem. Celta Vigo satsade allt för att ta sig till final i Europa League men föll på målsnöret. Det blev oavgjort 1-1 i semifinalens returmöte med Manchester United och hade behövt ett mål till för avancemang. Och närmast var nog Guidetti som sånär kunde raka in bollen i mål på slutet. Men snedträffen var för stor och resulterade inte i något. Mycket närmare en Europa League final än så kommer man inte. I och med det var man tyvärr borta från cupfinalen. Ett ganska tydligt tecken på att Celta’s fokus enbart legat på Europa League senaste månaden är deras fem raka förluster i La Liga.

Dessutom var Celta långt framme i spanska ligacupen Copa del Rey. I dubbelmötet med Alaves i semifinalen i februari knäcktes man också med minsta möjliga marginal efter 0-0 hemma och 1-0 borta.

Real har 3 viktiga matcher kvar

Real Madrid har ångat på med segrar i vanlig takt i båda ligaspel som i Champions League. Den enda riktigt tunga förlusten kom för fem La Liga omgångar sedan då man torskade mot ärkerivalen FC Barcelona och därmed miste chansen att avgöra ligan tidigare än i allra sista omgången. Men efter att ha blivit klara för Champions League final efter semifinalseger över Atletico Madrid kan de nu lägga all fokus på upplösningen i La Liga. Champions League finalen som man ska spela är inte förrän den 3 juni mot Juventus.

Och apropå Juventus spelar även de en mycket viktig match ikväll. Det är nämligen idag final i Coppa Italia mellan Juventus och Lazio med matchstart exakt samma tid 21:00.

Real Madrid har bara tre stora matcher kvar denna säsong. Der två avslutande La Liga matcherna som avgör vart ligatiteln hamnar samt Champuons League finalen om drygt två veckor. De lär inte göra några misstag ikväll!

Speltips Celta Vigo – Real Madrid: Totalt antal mål av bortalaget Real Madrid, över 2,5. Odds 1.55 @unibet och 1,53 @bet365.

500% Bonus Unibet