Slutspelet i Hockey-VM sätter igång idag torsdag 18/5 och i den ena kvartsfinalen hittar vi Sveriges match mot Schweiz med matchstart kl. 20:15. TV4 och C More sänder matchen genom att du kan ”prova 2 veckor gratis”.

Torsdagens kvartsfinaler:

16:15 Ryssland – Tjeckien
16:15 USA – Finland
20:15 Kanada – Tyskland
20:15 Schweiz – Sverige

Öka vinsten med 200% på Sverige i Hockey-VM

Speltips Schweiz – Sverige

Sverige har tidigare spelat sina matcher i Lanxess Arena i Cologne. Nu i kvartsfinalen byter man både ort och ishall till AccorHotels Arena i Paris. Men arna bytet gäller bara Sverige eftersom Schweiz har spelat alla sina matcher här tidigare under Hockey-VM. Har ingen aning om bytet av arena för svenskarnas del kommer att påverka dem något? Men får väl tro förstå-sig-påare att det inte kommer ha någon betydelse.

Schweiz spelar sin bästa hockey

Schweiz kom tvåa i Grupp B efter gruppettan Kanada som endast förlorade en match på övertid. Vilka Kanada förlorade mot? Jo, det var Schweiz! Alla snackar om att Sverige fick en dröm-kvartsfinal när det blev klart att Sverige skulle möta Schweiz. Men jag är inte alls lika säker på den saken. Schweiz har spelat grymt bra genom hela gruppspelet i Hockey-VM. Man förlorade till exempel inte en enda match under ordinarie tid på sju försök. Fem vinster och två förluster blev facit. Och förlusterna kom till på övertid mot Finland och på straffar mot Frankrike. Matchen mot Frankrike var väl kanske den svagaste insatsen av Schweizarna men där befarar jag att underskattning fanns med i bilden. Det lär inte bli fallet mot Sverige i kvartsfinalen.

Sveriges spel ojämnt

Sverige har varit mycket ojämna i gruppspelet enligt mig. Perioder i vissa matcher kan vara lysande som varvas med nästan obegripligt tafatt hockey. Spelvändningar från egen zon och Powerplay är två problembitar man jobbat med under alla sju gruppmatcherna känns det som. Jag tror att dessa bitar måste sitta ifall Sverige ska rå på ett Schweiz som kanske för närvarande spelar sin bästa hockey någonsin.

Fyra avslutande raka segrar i gruppspelet känns som någorlunda stabilt. Dock har dessa vinster kommit mot de lättare motståndarna som Lettland, Italien, Danmark och Slovakien. Nä, det som oroar är att de båda gångerna man mötte tuffaste motståndet i gruppen mot Ryssland och USA så förlorade man. Känslan är att mötet med Schweiz måste räknas som ett lika hårt motstånd som dessa lag. Då blir det tufft, oerhört tufft!

Bekänna färg

Nu ska Sverige verkligen få bekänna färg och jag hoppas att de senaste matcherna har fått spelarna någorlunda mer samspelta. Det är ju trots allt så att de nytillkomna NHL-stjärnorna inte spelat mer än en eller ett par matcher ihop. Ikväll måste allt klaffa för att Sverige ska ta sig till semifinal i Hockey-VM 2017! Och jag tror faktiskt ganska starkt på att Sverige kommer lyckas med det trots ett hårdare motstånd än många vill tro.

Speltipset Schweiz – Sverige: Sverige vinner matchen mot Schweiz till oddset 1.45 @betsson!