Fatta! Tre Kronor är i Hockey-VM final 2017! Helt underbart fantastiskt roligt! Sverige möter i finalen Kanada efter att igår besegrat Finland med 4-1.

Vill du se på Hockey-Vm 2018 kan du göra det via gratis VM-hockey stream här!

Matchen Sverige – Kanada startar klockan 20:45 söndag 21 maj 2017 och sänds på TV4 och på C More.

Även småkronorna är i final! Se JVM final 2018 Sverige – Kanada via gratis live stream!

Titta på VM-Finalen!

Titta på finalmatchen mellan Sverige – Kanada utan vare sig bindningstid eller uppsägningstid hos C More som just nu kör en kampanj ”Prova 2 veckor Gratis” där du får tillgång till hela deras Standardutbud inklusive Ishockey-VM. En stor fördel med C More är att du kan streama matchen live och alla andra program i mobilen, surfplattan och datorn var du än befinner dig. Naturligtvis kan du även se bronsmatchen mellan Finland och Ryssland på C More.

Söndagens VM-matcher 21 maj 2017

Matcherna gäller spel om Brons, Silver och Guld. Båda sänds i C More.

16:15 Finland – Ryssland (Bronsmatch)
20:45 Sverige – Kanada (VM-Final)

NYTT! Sverige vann VM-Guld 2017!

Var tvungen att i efterhand här klämma in de bästa matchsekvenserna från Sveriges seger över Kanada i VM-finalen 2017:

Tidigare skrivet…

Finalpepp till extas

Nu taggar vi igång och skriker för högan sky samt klappar händerna ett par gånger; Sverige (klapp klapp klapp), Sverige klapp klapp klapp. Vi har en sådan där magiskt spännande afton som vi så sällan får uppleva. Sverige spelar final i Hockey-VM! Och vad vore väl bättre än att få se svenska Guld-hjältar lyfta segerbucklan genom att vinna kvällens VM-final över Kanada och efter att ha vunnit över Finland i gårdagens semifinal? Inte mycket faktiskt för en hockeynörd som mig.

9 VM-Guld

Sverige har tidigare blivit världsmästare i ishockey nio gånger. Senast man vann VM-Guld var 2013 när VM-arrangemanget broderligt delades av Sverige och Finland. Nitton gånger har Tre Kronor fått se sig besegrade i en Hockey-VM final. Med andra ord har Sverige spelat final i Hockey-VM vid tjugoåtta tillfällen sedan Ishockey-VM arrangerades första gången år 1920. Sent ikväll kan vi vara världsmästare i ishockey för tionde gången. I så fall kommer det garanterat skrikas ut en hel del glädjevrål ute i vida Sverige när slutsignalen ljuder. Då har förhoppningsvis all peppning inför matchen förvandlats till ren eufori eller extas!

Innan vi går vidare bryter vi av med att sjunga Sveriges nationalsång. Vi på Svenskt Spel vill göra allt för att höja stämningen ytterligare. Here we go!

Du gamla, du fria

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
/: Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.:/
Du tronar på minnen från fornstora da’r,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad Du var.
/: Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.:/

Börjar du bli varm i kläderna nu? Då tycker jag vi kör vårt speltips inför finalmatchen.

Sverige – Kanada Speltips & Odds

Sverige har i och med segern över de finska lejonen återigen visat att man lirar bra hockey just nu. Det kändes väl inte helt stabilt i den första perioden men därefter gick pucken Sveriges väg och det är verkligen en fröjd att se samarbetet mellan Bäckis och ”Nyllet’s” son William Nylander. Det ska bli så himla kul, nervkittlande och spännande att se Sverige spela final mot Kanada. Men efter Kanada’s uppvisning mot Ryssarna i semifinalen kommer man inte våga slappna av en enda stund om Sverige så skulle ta ledningen med ett par mål.

Kanada’s sanslösa vändning

Kanada gjorde en makalöst ruggigt bra tredje period mot Ryssland i den andra semifinalen igår. Fyra mål i sista perioden bäddade för segern som slutade 4-2. En ganska jämn första period med någon liten övervikt till ryssarna följdes av en spelmässigt helt jämn andraperiod. Det var dock Ryssland som var klart effektivast genom att sätt två puckar i nät bakom den kanadensiske målvakten Calvin Pickard. I tredje fullkomligen exploderade Kanada i en sällan skådad målkavalkad. Att mot ett så starkt motstånd som Ryssland, och som man inte lyckats rubba under två perioder, då skjuta fyra stycken mål inom loppet av nitton minuter är utomordentligt vasst. Även om sista målet kom till efter att ryssarna plockat ut målvakten.

Upp och ner

Kanada inledde Hockey-VM med att vinna sin grupp klart. Men i kvartsfinalen höll nog alla på att sätta i halsen av förvåning när Tyskland pressade Kanada hårt och sånär lyckades få oavgjort vilket hade betytt förlängning och eventuellt straffar. Nu vann Kanada med 2-1 över Tyskland och ficka alltså ta sig an Ryssland i semin. Nu väntar säkert en het och brutalt tuff finalmatch mellan Tre Kronor och ishockeyhistoriens näst mest framgångsrika landslag Kanada. Bara Sovjet/Ryssland är ett VM-Guld bättre på sina tjugofem triumfer. Jag hoppas och tror att Sverige knaprar in försprånget i guldligan idag!

Fem senaste mötena

2016-05-19 Kanada – Sverige 6 : 0 (VM)
2015-05-06 Sverige – Kanada 4 : 6 (VM)
2014-05-18 Kanada – Sverige 3 : 2 (2 : 2) (VM)
2014-02-23 Sverige – Kanada 0 : 3 (OS)
2013-05-16 Kanada – Sverige 2 : 3 (2 : 2) (VM)

Tipset spelas hos betsafe

Speltips Sverige – Kanada: Tre Kronor vinner matchen över Kanada till oddset 1.92 @betsafe.

Glöm heller inte bort att du kan titta på Hockey-VM på C More. Prova 2 veckor gratis utan bindningstid eller uppsägningstid!

Det bästa från semifinalerna

Se här de bästa matchsekvenserna från Sverige’s semifinal mot Finland:

Kolla här in målen från den andra semifinalen mellan Kanada och Ryssland: