Tuff och spännande Nordisk fotbollskamp är att vänta under lördagskvällen denna 2:a september när Finland och Island drabbar samman i Tammerfors (Tampere) med matchstart kl. 18:00. Sänds på Eurosport 2.

Kommande match: Island möter Turkiet den 6:e oktober.

Speltips Finland – Island 2/9

Som alltid när nordiska landslag möter varandra så innebär det en extra krydda, anspänning och uppmärksamhet. För det är något visst över att mäta sina krafter med sina närmaste grannar i sportens värld. Särskilt när det gäller fotboll som gemensamt hos alla de nordiska länderna får anses vara en av de absolut största sporterna.

Europa VM-kval Grupp I

  1. Kroatien 13 poäng
  2. Island 13 p
  3. Turkiet 11 p
  4. Ukraina 11 p
  5. Finland 1 p
  6. Kosovo 1 p

Finland har det tufft

Finland har tyvärr haft riktigt med grus i maskineriet det senaste året under VM-kval matcherna. De har inte lyckats vinna någon av sina senaste 7 matcher. Det är till och med så att finnarna har radat upp 5 raka förluster innan matchen ikväll mot Island. Inget resultatfacit att vara stolt över precis och Finland lär vilja bryta den trenden idag. Och vad vore bättre än att slå de gästande islänningarna inför hemmapubliken?

Men Island tänker nog precis likadant fast så att säga något annorlunda. Det där lät konstigt kanske men vad jag menar är att för Islands del finns nog inget skönare än att slå ett nordiskt grannland som exempelvis Finland på bortaplan. På något sätt har det alltid varit så att det är än mer förnedrande att förlora i sin egen högborg än att göra det utanför det egna landets gränser. Och på samma sätt är det därför mera nidaktigt att lyckas slå rivalerna i deras egen hemmiljö.

Island kan nå VM

Vad som talar för Island idag är att de lyckats väldigt bra i VM-kvalet så här långt. Trots att inte Lasse Lagerbäck finns vid rodret längre. Det visar på att det kanske inte bara var svenskens förtjänst att Island gick så lång i förra sommarens Fotbolls-EM. Island har klarat sig utmärkt hittills utan honom och ligger tvåa i gruppen efter ledande Kroatien. Men man är på samma poäng och är i allra högsta grad med och kämpar om förstaplatsen i gruppen. Island är helt enkelt ganska nära en direktbiljett till nästa sommars Fotbolls-VM i Ryssland 2018.

Förra mötet otroligt dramatiskt

Föregående match i VM-kvalet för knappt ett år sedan mellan Island och Finland slutade med isländsk seger 3-2 på stadion Laugardalsvöllur i Reykjavík. Men den segern satt otroligt hårt inne då det i den 90:e spelminuten faktiskt stod 1-2 till Finland. 2 isländska mål inom loppet av 6 övertidsminuter vände totalt på steken. Tänk vilken lycka för islänningarna att först få se en kvitteringsboll trilla in och strax därefter görs ett vinstmål. Och detta precis när alla förväntar sig att matchen ska blåsa av med en förlust. Tänk dig också finnarnas besvikelse över att behöva få uppleva denna förnedring. När man i en hel match spelat ruggigt effektivt och har ledningen så står man där minuter senare som förlorare på den isländska ön.

Tuffa närkamper ger många kort

Något som också visar på spänningen med nordiska kamper är att att det bara under andra halvlek blåstes en straff för Island som de missade och att domaren visade upp det gula kortet hela 7 gånger. Detta alltså bara i den andra halvleken i en match som dessutom fick en högdramatisk avslutning. Kan man få se något liknande i dramatikväg ikväll så blir jag mer än nöjd!

Speltips Finland – Island: Antal kort i matchen över 4,5 till oddset 2.05 @ betsafe!

Dubbla din första insättning på betsafe och få samtidigt tillgång till massor av fina oddsbonusar och oddsboostar på bland annat VM-kval matcherna.

Alla spelbolag har sina favoritsporter som de följer lite extra och ofta har både bättre odds och kontinuerliga bonuserbjudanden på. Betsafe’s styrka till exempel tycker jag framförallt är deras förkärlek för fart och fläkt med inriktning på lite mer extrema sporter. Bland annat innebär det ökat fokus på Motorsport som Formel 1 och Moto GP, Boxning, MMA / UFC och E-Sport. Ett lite tuffare spelbolag helt enkelt!

[table id=22 /]

Spelbolagens välkomstbonusar

Är du ännu inte kund hos något av dessa spelbolag så rekommenderar jag verkligen att du reggar ett konto hos dem idag. Varför? Jo för att du dels får spela för mycket mer pengar än du sätter in första gången när du tar del av deras välkomstbonusar. Detta gör att du samtidigt kan utvärdera vad du tycker om spelbolaget och hitta deras specifika fördelar och nackdelar jämfört med övriga spelbolag. Bilda dig helt enkelt en egen uppfattning om vilket spelbolag du tycker bäst om. För alla andra jämförelser av spelbolag du kan hitta på nätet är högst subjektiva de också skulle jag vilja säga, så även vår egen.

[table id=10 /]

Klicka här om du vill läsa mer om hur du kan titta på direktsänd sport via live stream gratis!

Spela på dagens VM-kval matcher

Det finns flera intressanta matcher att titta och spela på denna lördag. Bland annat har vi skrivit ett speltips inför Spanien – Italien där en gruppsegrare kanske utses idag?

VM – Kval Europa

18:00 Albanien – Liechtenstein
18:00 Finland – Island
18:00 Georgien – Irland
18:00 Serbien – Moldavien
20:45 Israel – FYR Makedonien
20:45 Kroatien – Kosovo
20:45 Spanien – Italien
20:45 Ukraina – Turkiet
20:45 Wales – Österrike