Ikväll smäller det nere i Spanien när Atletico Madrid och Chelsea drabbar samman. Klubbarna har inte mötts speciellt många gånger i Champions League sammanhang. Senast lagen möttes var i Champions League semifinalen 2014. Den gången hade Chelsea ett 1-0 resultat från Stamford Bridge att gå på inför returen på Vicente Calderon. Spanjorerna lyckades vinna den gången och ta sig till final. Även om klubbarna inte mötts speciellt många gånger så finns det ett flertal spelare som varit i båda klubbarna. Fernando Torres, Diego Costa, Filipe Luiz och Courtois. Finns säkerligen fler namn men kommer inte på dem för tillfället. Vid sidlinjen kommer vi få se två passionerade managers i Conte och Simione. Båda är väldigt taktiskt kunniga och brukar sprida en härlig energi nere vid bänken.

Speltips

Hur slutar matchen? Det är fullt av världsstjärnor i båda lagen så på förhand känns det som att det kan sluta lite hur som helst där det finns flera spelare som kan gå in och avgöra. Även om vi har två taktiska managers så tror vi inte att det kommer bli en tillknäppt tillställning. Atletico fick bara 0-0 i bortamötet med Roma. Det är visserligen ett okej resultat men skulle man förlora ikväll så har man hamnat i ett riktigt klurigt läge i gruppen. Chelseas stjärna Eden Hazard närmar sig alltmer en startplats efter sin skada. Belgaren har sett bättre och bättre ut och har matchats med försiktighet sista tiden. Med den offensiva kraft som de båda lagen har så tror jag att vi kan förvänta oss en riktigt bra match. Skulle Atletico få till ett tidigt ledningsmål så kommer matchen garanterat att öppna upp sig ännu mer. På de senaste 5 mötena lagen emellan sedan 2009 så är målskillnaden 8-9. Det är ett snitt på 3 mål per match. Vi tror att båda lagen kommer hitta nätet minst en gång ikväll. Vårt speltips blir att båda lagen gör mål i matchen.

odds – båda lagen gör mål

Unibet – 2.04

LeoVegas – 2.04

Nordicbet – 2.01

Betsson – 2.01

Betsafe – 2.01

bet365 – 2.00

Troliga startelvor

Det är inte helt lätt att ta ut en startelva i de båda lagen då trupperna är breda. Ska bli intressant att se om de båda tränarna mixtrar något med startelvan för att överraska den andre tränaren. En pigg Eden Hazard med sin fart kan var ett taktiskt drag att skicka in i den den 70 minuten t.ex även om vi tror att han startar. Både Willian och Pedro har sett starka ut och Morata har verkligen hittat rätt direkt i nya klubben.

Trolig startelva Chelsea:

Thibaut Courtois – Antonio Rüdiger, David Luiz, Cesar Azpilicueta – Marcos Alonso, N´Golo Kanté, Cesc Fabregas, Moses – Pedro, Eden Hazard, Alvaro Morata

Skulle Chelsea välja att gå på en defensiv uppställning så skulle t.ex Zappacosta kunna få chansen istället för Pedro.

Trolig startelva Atletico Madrid

Jan Oblak – Filipe Luis, Diego Godin, Stefan Savic, Juanfran – Saúl Ñiguez, Gabi, Thomas Partey, Koke – Antoine Griezmann, Luciano Vietto

Atletico har sina främsta anfallsvapen i Koke och Griezmann där båda förväntas starta.

Engelsmännen spekulerar inför mötet

De anser att Atletico är för stora favoriter då förhandstipset på hemmaseger ligger på 50 % i dagsläget.

Andra speltips på kvällens Champions League

Är ni intresserade av fler speltips så har vi rekat följande matcher ikväll:

PSG – Bayern München Champions League 27/9

CSKA Moskva – Manchester United

Vad tror ni? Vilka vinner kvällens möte mellan Atletico Madrid och Chelsea? Vårt tips 1-1. Kommentera gärna och lycka till med era spel!