En underbar gigantkamp ska avverkas i dagens Champions League fotboll onsdag 27 september. PSG – Bayern München blir sannerligen en match att titta på hos ViaPlay!

Champions League Fotboll 27/9

18:00 Qarabag – AS Roma
20:45 Anderlecht – Celtic
20:45 Atletico Madrid – Chelsea
20:45 Basel – Benfica
20:45 CSKA Moscow – Manchester United
20:45 Juventus – Olympiakos Piraeus
20:45 PSG – Bayern München
20:45 Sporting – FC Barcelona

Speltips PSG – Bayern München

PSG har värvat ihop ett oerhört starkt lag som är att att räkna med i årets Champion League turnering. Även förra året var man slagkraftiga vilket man visade prov på när man i första åttondelsfinalmatchen slog FC Barcelona med hela 4-0. Ett resultat som ingen trodde att FC Barcelona skulle kunna vända på i returen. Men Barca skapade historia när man makalöst nog vände ett så stort underläge till vidare avancemang genom en 6-1 seger på hemmaplan. Därmed var PSG utslaget ur Champions League den säsongen.

Sedan dess har PSG fortsatt att värva spelare och den största värvningen av dem alla kom i somras när man lockade till sig Neymar från just FC Barcelona. Man snodde också i somras åt sig stortalangen Kylian Mbappe från Monaco som redan gjort succé i PSG. Även forne Barcaspelaren Dani Alves har hämtats in från Juventus.

Orosmolnen hopar sig

Enda smolket i bägaren och kanske det största orosmolnet för PSG’s del är att det enligt media har blossat upp ett internbråk. Ursprunget verkar vara mycket mer infekterat än vem av anfallskollegorna Cavani och Neymar som ska slå straffar som blev den första händelsen att visa att det inte står rätt till i PSG. Nu uppges laget bestå av två spelarläger som är avundsjuka på varandra när det gäller förmåner och behandling av ledare inom klubben. Kanske var det en symbolik när PSG i helgen tappade sina första poäng för säsongen i ligamötet med Lyon som slutade 0-0. Neymar fanns ej med i laget på grund av skada. Hans första missade match för sitt PSG.

PSG truppen

I kvällens trupp mot Bayern München finns dock Neymar åter med i PSG truppen:

AREOLA Alphonse, BERCHICHE Yuri, CAVANI Edinson, DANI ALVES, DI MARIA Angel, DRAXLER Julian, KIMPEMBE Presnel, KURZAWA Layvin, LO CELSO Giovani, LUCAS, MARQUINHOS, MBAPPÉ Kylian, MEUNIER Thomas, NEYMAR JR, NKUNKU Christopher, RABIOT Adrien, THIAGO MOTTA, THIAGO SILVA, TRAPP Kevin, VERRATTI Marco.

I första omgången av Champions League vann PSG stort över Celtic i Skottland. 5-0 blev slutresultatet efter mål av Cavani (2st varav ett på straff), Neymar och Mbappe. Det femte målet var lustigt nog ett självmål gjort av svensken Mikael Lustig.

Bayern ändå mänskliga

FC Bayern München sopade även dem banan med sin motståndare Anderlecht i första gruppmatchen. 3-0 levererade tyskarna på hemmaplan till fansens förtjusning. Idag blir det förstås betydligt tuffare när man åker till Paris för att försöka norpa åt sig en poäng, eller helst tre. I Bundesligaspelet har Bayern visat sig vara rätt mänskliga för en gångs skull så här i inledningen av säsongen. ”Bara” en tredjeplats efter sex omgångar där både Hoffenheim och Dortmund börjat bättre.

På grund av Bayern Münchens mänskliga ligastart och PSG’s internbråk tillförs en extra dimension i kvällens möte. Det finns många saker att hålla ögonen på som till exempel hur PSG’s startelva ser ut och hur anfallarna agerar gentemot varandra samt vilken speltaktik Bayern bestämt sig för att spela med på fransk mark.

Speltipset: Båda lagen gör mål till 1,43 gånger pengarna. Oddset är spelat hos ComeOn som just nu erbjuder alla nya kunder en gratis pizza för hemleverans och dessutom 400 kronor i bonus vid din första insättning på 100 kr.

Fler läsförslag 27/9:

Speedway Final Elit Vetlanda – Eskilstuna Smederna

Veckans Stryktipsförslag med R-4-6-24