Ikväll klockan 18:30 blir det laddat i Premier League. Chelsea tar emot Manchester City hemma på Stamford Bridge och matchen får väl ses som det största toppmötet hittills den här säsongen. Båda lagen är i kanonform!

Nyheter från gårdagen

Igår meddelades att Manchester Citys anfallsstjärna Sergio Agüero varit med i en bilolycka i Amsterdam. Agüero fördes omedelbart till sjukhus. De första uppgifterna som meddelades är att Argentinaren har skadat revbenen och kan bli borta upp till 8 veckor. Han missar då en del landskamper och definitivt mötet med Chelsea ikväll. Detta är ett riktigt tungt avbräck för City även om man har en hel del offensiv kraft kvar att tillgå. Kanske att Gabriel Jesus startar ensam på topp. Hur som helst ska det bli spännande att se hur Guardiola och Conte ställer upp med sitt manskap.

Luiz och Drinkwater saknas

David Luiz håller på och avtjänar sitt straff på 3 matcher efter det röda kortet han ådrog sig mot Arsenal för två helger sen. I hans läge går Andreas Christensen in som spelfördelare och ankare i mittförsvaret. Drinkwater är fortfarande inte aktuell för spel då han varit skadad sedan han värvades från Leicester. Chelseas självförtroende borde vara på topp efter 1-2 segern borta mot Atletico Madrid. Dock har City en fördel det täta spelschemat. Manchester City hade hemmamatch i Champions League i Tisdags och Chelsea spelade på bortaplan i Onsdags. Hela Torsdagen gick åt till att resa hem och det innebär att Contes mannar bara har 1 dag på sig att förbereda sig inför matchen. Spelschemat är något som Conte beklagat sig över och kan inte förstå varför inte matchen spelas på Söndagen då det väntar landslagsuppehåll i nästa vecka ändå.

Matchen då – Vem vinner?

Ja det här känns som att det kan sluta precis hur som helst. Chelseas spelare borde vara fysiskt trötta efter kraftansamlingen mot Atletico Madrid. Hemmaplan väger upp en del som gör att man kanske orkar lite extra. Men det känns som att City har en väldigt god chans här att knipa alla 3 poängen. Eftersom det känns som att matchen kan sluta lite hur som helst så vågar vi inte tippa på någon vinnare. Däremot med den offensiva kraft som finns i båda lagen så känns det troligt att båda lagen gör mål.

Vi kommer tippa att båda lagen gör mål.

Odds

bet365 – 1.61

Unibet – 1.53

LeoVegas – 1.53

Ikväll ser det ut som att bet365 erbjuder bäst odds men detta kan ändra sig då oddsen är löpande.