Vilken stormatch i Liverpool – Manchester United kl. 13:30 vi har nöjet att se denna lördag 14 oktober! Hemmalaget Liverpool är obesegrade i sina 3 senaste matcher och Manchester United har inte förlorat en match sedan 8 augusti då man förlorade med 2-1 i UEFA Super Cup finalen mot Real Madrid. De röda djävlarna har till och med vunnit alla matcherna sedan dess utom en enda. Man kryssade borta mot Stoke den 9 september. Och det är här vi har den stora skillnaden för United jämfört med föregående säsong. Kryssen var då alldeles för många, särskilt på hemmaplan. Nu ser vi en helt annan stabilitet och trygghet. Och enligt många stavas den nyfunna tryggheten Nemanja Matić. Mittfältaren som hämtades i från Chelsea i somras har visat sig vara precis vad Mourinho behövde stoppa in på mittfältet för att stabilisera hela laget.

Pst! Missa inte all helgens fotboll som du kan streama i direktsändning gratis!

Åttonde PL-omgången

Inför dagens åttonde spelomgång i Premier League så är kampen om förstaplatsen stenhård mellan de båda Manchesterlagen City och United. Med 19 poäng var så är det endast ett måls skillnad i tabellen till City’s fördel som skiljer lagen åt. Liverpool har 7 poäng upp till topplagen och ser förstås chansen här idag att krympa avståndet. Och frågan är om man inte är tvungen att vinna för att glappet inte ska bli för stort redan såhär tidigt på PL-säsongen? Eller åtminstone minst oavgjort behövs nog för att hålla humöret uppe hos både spelare och fans i Liverpool. För Manchester United’s del så betyder matchen mot Liverpool jättemycket i kampen om en Premier League titel. Det är sådana här matcher Man United bör ta poäng i för att hålla titeldrömmen vid liv på allvar. Man kan inte förlita sig på att alla de andra topplagen kommer ha en formsvacka någon gång under säsongen. Inte minst såg vi förra årets mästare Chelsea vara oerhört stabila under hela säsongen där den väntade formsvackan uteblev.

Lukaku och Ibra

Något som också visat sig vara en skillnad hos United jämfört med för ett år sedan är målproduktionen. Romelu Lukaku har sannerligen lyckats fylla upp tomrummet efter Zlatan Ibrahimovic som nummer 9 längst där framme i anfallet. Belgaren har varit pålitligheten själv med ett eller två mål gjorda mer eller mindre i varenda match han spelar. Många gånger har målen kommit till i slutet av matcherna där han stått på rätt plats vid rätt tillfälle näs motspelarna är aningen trötta. Men José Mourinho har uttalat sig om att han ser fram emot svenskens comeback då han annars befarar att Lukaku omöjligen kan spela alla matcher i Uniteds intensiva spelschema en hel säsong och behöver avlastning. Men än så länge har målproduktionen hos United som lag varit den bästa på många år i en säsongsinledning.

Det finns dock statistik som talar för att denna tidiga ”runt lunch”-match mellan Liverpool – Manchester United 14/10 med matchstart kl 13:30 inte kommer innehålla särskilt många mål. I de senaste fem matcherna mellan dessa båda lag har det i allihop blivit under 2,5 mål. Tre av dessa fem matcher har slutat oavgjort, för övrigt en seger var.

Skador

På skadelistan hittar vi hos Liverpool; Bogdan (Knäskada) , Clyne (Muskelskada), Lallana (Lårskada) och Mane (Muskelskada).

Hos Manchester United finner vi skadade; Ibrahimovic Z.(Knäskada), Rojo M (Knäskada), Carrick M.(Skada), Pogba P.(Muskelskada) och Fellaini M.(Knäskada)

Speltips

Tror på en tajt match med två starka defensiver som utgångsvapen i bägge lägren. Spelet blir på att matchen Liverpool – Manchester United 14/10 kommer sluta med en total målskörd på mindre än 2,5 mål till oddset 1.92 hos unibet.

Få 500 kr när du sätter in 100 kr

Totalt kommer du ha 600 kronor att spela för om du utnyttjar unibets generösa välkomstbonus på 500%. Öppna konto och sätt in 100 kr på spelkontot så får du 500 kr i bonus av spelbolaget och därmed 500 kr totalt att lira på odds och casino för.