Lördagsunderhållningen 14 oktober går vidare med toppmötet Dortmund – RB Leipzig i Bundesliga som startar kl. 18:30. Streama live gratis! Du hittar allt om hur du kan se Dortmund – RB Leipzig live gratis och alla andra matcher via Bundesliga stream här.

Vill du även se helgens övriga fotbollsmatcher från de andra storligorna runt om i Europa? Läs då vår artikel; Streama Fotboll Gratis 13/10, 14/10, 15/10.

Godaste fotbollsgodiset

Ja underhållningsvärdet denna fotbollslördag 14/10 går inte att klaga på! Det vimlar av toppmatcher i de största europeiska fotbollsligorna idag. I England spelar när detta skrivs Liverpool mot Manchester United. Rakt söderut hittar vi spanska stormatchen Atletico Madrid – FC Barcelona och därifrån österut i Italien spelas ikväll både Juventus – Lazio och Roma – Napoli. Godare fotbollsgodis än så här får man sällan smaka på.

Suveräna ligaledare

Dortmund är just nu suveräna Bundesliga ledare och är hela 5 poäng före andraplacerade Bayern München. Den klara ligaledningen kommer av att Dortmund är obesegrade i sina tretton senaste matcher. Tredjeplacerade Hoffenheim har lika många poäng som Bayern efter sju Bundesliga omgångar. Sedan hittar vi den här matchens bortalag RB Leipzig på en fjärde plats 6 poäng efter serieledarna.

Favorit trots skador

Dortmund är naturligtvis i och med sitt tabelläge, fina form och favör av hemmaplan favorit att vinna ikväll mot RB Leipzig. Inte en enda inkasserad förlust ännu och med 21-2 i målskillnad gör att självförtroendet hos Dortmund förstås är stort. Ända orosmolnet är väl alla skador som finns i spelartruppen. Durm, Guerreiro, Piszczek, Reus och Schmelzer är alla borta från spel. Burki, Rode och Schürrle är osäkra kort.

Emil Forsberg och Timo Werner

RB Leipzig kommer nog även dem till spel med ett självförtroende på topp. Leipzig har vunnit två raka ligamatcher och truppen är så gott som skadefri. Möjligen får man klara sig utan en lättare skadad Ilsanker och sedan tidigare skadade Coltorti. För övrigt är alla spelare ”fit for fight”! Svenskt intresse finns helt klart i att vi får se vår egen fotbollsstjärna Emil Forsberg på högerkanten. Håll även ett extra öga på Timo Werner som är RB Leipzig’s främste målskytt med 5 kassar hittills.

Spieltipps (tyska)

Vad tror vi då om bästa spelvärde i matchen Dortmund – RB Leipzig? Ja vi får absolut hålla med om att Dortmund är storfavorit i mötet men skadeläget är också intressant att utgå ifrån i vårt speltips. Med tanke på dessa omständigheter borde det inte ligga alls långt borta att vi får se båda lagen göra mål. Vi spelar därför BLGM med oddset 1,50 hos betway!

[table id=20 /]

Titta på live stream kostnadsfritt!