Napoli – Manchester City utgör en av dagens åtta Champions League matcher som spelas 1/11 med matchstart kl. 20:45. City leder sin CL-grupp 3 poäng före Shakhtar, 6 före Napoli och 9 före jumbon Feyenoord. 

Napoli urstarka

Napoli höll så när på att ta poäng av Manchester City i föregående möte dem emellan. Manchester City – Napoli slutade då 17/10 med 2-1 efter att bortalaget missat att sätta en straff. Nu är Napoli ute efter revansch! och det kommer behövas om laget ska vara med och slåss om de två slutspelplatserna man kämpar om i den fyra lag stora gruppen.

I Serie A har Napoli tagit täten efter elva omgångar. Det känns nästan lite uppfriskande att något annat lag än Juventus syns allra högst upp i Serie A toppen för en gångs skull. Juventus är för övrigt inte bättre än trea för stunden med Inter inklämt mellan sig och serieledarna. Om man undantar två Champions League förluster så är Napoli helt obesegrade denna säsong. Till och med är det så att Napoli bara tappat en enda poäng i ligan vilket man man gjorde i det oavgjorda mötet med Inter för några veckor sedan. Resterande tio matcher har man vunnit, urstarkt!

Manchester City ännu värre

Om du och jag tycker att Napoli ser urstarka ut med alla fina resultat uppradade efter varandra så bleknar det något i jämförelse med Manchester Citys segersvit. Från i slutet av augusti är det idel gröna siffror i protokollet. City har med andra ord vunnit varenda match man spelat sedan dess. Tretton raka segermatcher har det blivit inkluderat cup- och ligaspel. Finns knappt ett lag som kan mäta sig med den bedriften i hela Europa.

CL-tipset

Kvällens Champions League match mellan Napoli och Manchester City hävdar jag är det tyngsta och mest spännande mötet av alla matcher som spelas denna CL-omgång. Två ligaledare möter varandra, båda med utmärkt form. Dessutom kan en hemmaseger idag bidra till en fantastisk spänning i gruppen då Napoli kan närma sig och även Shakhtar kan gå upp på samma poäng som City om man i sin tur vinner mot Feyenoord.

Napolis största fördel denna lillördag är att det är spel på hemmaplanen Stadio San Paolo som gäller där man visat sig vara oslagbara under lång tid nu. Detta tillsammans med superformen borgar för att det blir ännu en hemmavinst. Oddset för hemmaseger ligger på 2,70 hos betway.

Ha nu en underbar lillördag så håller vi tummarna för att speltipset går in!

Betway erbjudande100 % BonusFå 1000 kr!Hämta Bonus

Läs även: Speltips Tottenham – Real Madrid