Idag 5 november (5/11) avgörs slutställningen i Allsvenskan när den allra sista fotbollsomgången för året ska spelas. En Europa League kvalplats och ett direktkval för vidare spel i Allsvenskan står på spel!

Europa League och Direktkval Allsvenskan

Gällande kvalplatsen till Europa League står striden mellan de tre lagen Djurgården 50p, Östersund 49p och Häcken49p. Fördel här för Djurgården som har en poäng och bättre målskillnad till godo mot de två övriga lagen.

I botten av tabellen kämpar Sundsvall och Jönköping om att undvika spel i ett stundande avgörande direktkval för fortsatt Allsvenskt kontrakt. Sundsvall innehar just i detta nu den platsen med en poäng mindre men med två mål bättre i målskillnad.

Speltips Jönköping – Östersund

Denna rek blir av det kortare slaget men likväl så intressant att spela på. Och vi siktar in oss på det spännande mötet Jönköping – Östersund som ju båda har extremt mycket att spela för denna söndag 5 november. Klockan 15:00 är det avspark och knappt ett par timmar har deras öden avgjorts.

Det var ju Jönköping som lyckades norpa åt sig ett oavgjort resultat 0-0 och en poäng mot Djurgården i förra omgången. Ett resultat som uppmärksammades stort eftersom det innebar att Djurgården inte klarade av att säkra den där Europa League platsen och Jönköping samtidigt skaffade sig ett litet men ack så viktigt övertag i jakten på en Allsvensk biljett.

Östersund har spelat allt bättre i Allsvenskan ju längre säsongen lidit. På sistone har man segrat tre matcher i rad mot såväl Örebro 3-0, IFK Göteborg 0-1 och som nu senast mot Elfsborg 4-1. Deras Europa League äventyr med bragdartade matcher på löpande band har väl knappast någon undvikit. Kul med svenska framgångar ute i Europa!

Galet spännande!

Det kommer som sagt bli en galet spännande match mellan Jönköping – Östersund och mycket heta känslor kommer säkerligen utspela sig på och vid sidan av planen en sådan här dag. Spelare, tränare och fans lär vara i extas när nu allt ska avgöra inom loppet av ett par timmar i eftermiddag. För min egen del tror jag på att Östersund klarar uppgiften med att ta alla 3 poängen nu när det gäller som mest. De har tidigare under säsongen bevisat att de har nerver av stål och gjort magnifika insatser under stor press.

Dagens speltips 5/11: Bortaseger för Östersund mot Jönköping. Bästa oddsen (varierar med tiden) från bästa spelbolagen ser du här:

LeoVegas 2,15

Unibet 2,14

Nordicbet 2,13

Comeon 2,10

bet365 2,10

Betsson 2,09

Betsafe 2,09

Övriga speltips för dagen:

Speltips Chelsea – Manchester United

Dagens Rek 5/11: Manchester City – Arsenal

Läs också:

Live Stream Fotboll 5 November 2017

Gratis pizza OnlinePizza

Casino