Växjö Lakers Hockey har dragit till Schweiz för att denna tisdag 5 december försöka rå på SC Bern i deras PostFinance Arena. Champions Hockey League slutspelet har därmed nu kommit in i kvartsfinalrundorna. Bern – Växjö har nedsläpp klockan 20:00.

Sveriges andra lag som kvalificerat sig för kvällens kvartsfinaler är Brynäs som spelar mot Trinec, vars match är först ut av de fyra kvartsfinalerna, med nedsläpp redan klockan 17:00.

Båda matcherna kan du spela odds på medan du ser dem via live stream!

100 kr gratis livespel på CHL + Live Stream

Spela gratis live odds på CHL när du tittar på matcherna som direktsänds via CHL live stream på dator, mobil och surfplatta hos NordicBet!

Dagens CHL matcher 5/12

17:00 Trinec – Brynäs
18:00 Jyväskylä – Kometa Brno
19:15 Liberec – Zurich
20:00 Bern – Växjö

Speltips Bern – Växjö

Bern har varit ruggit bra hittills den här säsongen och leder schweiziska National League överlägset före Lugano och Zürich. I Champions Hockey League kom man först tvåa i sin grupp i gruppspelet. Första matcherna i CHL-slutspelet gick de segrande ur åttondelsfinalstriden mot München efter 2-3 borta och 5-2 hemma.

Från oslagbara till riktigt mänskliga

Men den positiva bilden som ger sken av att Bern i det närmaste är oslagbara har fått sig en törn på sistone. De tre senaste seriematcherna hemma i Schweiz har nämligen alla slutat med förlust. Visserligen var bara en av dem en ren förlust under ordinarie tid och de två övriga förlusterna kom till efter förlängning. Då förstår man nog hur överlägsna de varit tidigare i den inhemska ligan när man trots missade poäng nu på slutet leder serien solklart.  Vem vet, de kanske vilat sig i form inför de stundande viktiga CHL kvartarna?

Närapå identisk resa

Växjö å sin sida har gjort en nästan identisk resa som Bern. Man leder SHL tabellen fortfarande trots två tunga förluster nu på slutet mot Luleå 3-5 och Brynäs 2-1. I Åttondelsfinalen förlorade Växjö första matchen borta mot Salzburg för att därefter ta revansch i returen och vinna med 5-3. Men oj vad det satt hårt inne. När Salzburg reducerade till 4-3 11:25 minuter in i tredje perioden var det österrikarna som var vidare. Växjö’s avgörande 5-3 mål sattes inte förrän 16:29 med bara tre och en halv minut kvar att spela. På grund av det målet får vi idag avnjuta CHL-hockey idag med deltagande från Växjö Lakers.

Tipset

Med tanke på att de i många av de matcher som de här bägge lagen spelat tidigare har blivit ganska många mål i matcherna så blir våt speltips idag ett målspel på matchen.

Vi tippar att det blir mellan 4.5 och 6.5 mål i matchen (Exkl Övertid). Odds: 2,85 @ NordicBet!

Missa för allt i världen inte heller årets Casino Adventskalender 2017!