Du härliga Champions League fotboll! Gruppspelet avgörs idag 5 december och vårt andra speltips för dagen landar på FC Barcelona – Sporting CP. Tidigare under dagen har vi skrivit om vad vi tror kommer hända i matchen Manchester United – CSKA Moskva.

FC Barcelona – Sporting CP sparkar igång kl. 20:45 och direktsänds hos ViaPlay, Viasat Sport och Viasat Xtra.

Gratistippning på CL – Vinn 1.000.000 kr!

Tror du att du kan din fotboll? Dagens adventserbjudande ger dig chansen att bevisa det – med ett gratisförsök på vår Champions League-tippning. Gissa rätt på samtliga fem resultat, så kan du vinna 1.000.000 kronor – helt gratis. Läs mer om var och hur här i dagens lucka 5 i Unibets Julkalender!

FC Barcelona – Sporting CP Speltips

De allra sista matcherna i Champions League gruppspelet ska spelas idag och imorgon. Barca är ett av de lag som kan sitta lugnt i båten, de är redan klara för avancemang till slutspelet. Men vi tror att de, precis som vi skrev om United i vårt tidigare CL-speltips idag, vill säkra förstaplatsen också. När det gäller den biten ser det ljust ut för katalanerna då man har 3 poängs försprång och sex plusmål gentemot grupptvåan Juventus som i sin tur möter gruppjumbon Olympiakos Piraeus.

Ställningen i CL-Grupp D

(Lag, målskillnad, poäng)
FC Barcelona 7:1, 11
Juventus 5:5, 8
Sporting CP 8:7, 7
Olympiakos Piraeus 4:11, 1

Sanslös form till mer osäker

FC Barcelona befinner sig i en smått fantastisk form och är helt obesegrade den här säsongen. Inte en enda förlust i varken La Liga, Copa del Rey eller Champions League imponerar även på den mest luttrade fotbollsnörden. Dock kanske man kan börja skymta en viss tendens till att den där totala överlägsenheten som vistas upp på fotbollsplanen tidigare under säsongen börjar bli mer blygsam. På de senaste sju matcherna, inkluderat cuper- och ligaspel, har Barca spelat fyra oavgjorda. Det är inte alls likt dem att ha så lite marginal till en förlust under så många matcher i sträck.

En orsak till denna mer osäkra resultatskörd kanske kan stavas Javier Mascherano? De flesta oavgjorda matcherna har åtminstone kommit efter att den rutinerade Barcaförsvararen Mascherano skadade sig i mitten av november. Eller så är det bara helt enkelt så att laget totalt sett är inne i en period med sämre form än tidigare. Hur som helst ska det bli intressant att se hur FC Barcelona löser uppgiften mot ett Sporting som måste gå för seger ikväll!

Speltipset överspel

Vi tror FC Barcelona idag kommer visa att perioden med många oavgjorda matcher var höst tillfällig och inte gäller längre, inte ikväll i alla fall. Tipset blir att det totalt görs fler än 3,5 mål i matchen där Barcas snabba omställningar kommer skapa massor av problem för ett Sporting som tvingas på offensiven. Oddset för detta spel ligger just nu på 2,32 hos unibet!

Läs också om:

[table id=10 /]

Champions League fotboll 5/12

20:45 AS Roma – Qarabag
20:45 FC Barcelona – Sporting
20:45 Bayern München – PSG
20:45 Benfica – Basel
20:45 Celtic – Anderlecht
20:45 Chelsea – Atletico Madrid
20:45 Manchester United – CSKA Moskva
20:45 Olympiakos Piraeus – Juventus