Manchester United – CSKA Moskva, idag 5 december ska det avgöras! Vilka lag i Champions League fotbollen blir det som tar sig vidare från gruppspelet till slutspelet och utslagningsfasen?

Matchen mellan Manchester United och CSKA Moskva har avspark kl. 20:45 och sänds på TV6, ViaPlay och Viasat Xtra.

Gratistippning – Vinn 1.000.000 kr!

Tror du att du kan din fotboll? Dagens adventserbjudande ger dig chansen att bevisa det – med ett gratisförsök på vår Champions League-tippning. Gissa rätt på samtliga fem resultat, så kan du vinna 1.000.000 kronor – helt gratis. Läs mer om var och hur här i dagens lucka 5 i Unibets Julkalender!

Förutsättningarna i Grupp A

I Champions League Grupp A står det teoretiskt mellan tre lag som kan spela till sig en slutspelsbiljett. Manchester United leder gruppen på 12 poäng och 10-2 i målskillnad. Närmast efter följer Basel med 9 poäng 9-5 i målskillnad samt CSKA Moskva också dem på 9 poäng men med den sämre målskillnaden 7-8. Benfica i botten är det enda avsågade laget på 0 poäng och 1-12 i målskillnad.

Förutsättningarna inför avgörandet ikväll är sådana att Manchester United i praktiken redan är klara för avancemang men nöjer sig säkerligen inte med att komma tvåa i gruppen med risk att stöta på svårare motstånd i nästa fas. Ett oavgjort resultat mot CSKA Moskva räcker dock definitivt för att klara förstaplatsen. Men skulle det bli förlust hemma på Old Trafford ikväll kan det bli en anledning till nervositet för Mourinho och hans spelare i United.

Basel på måljakt

Eftersom Basel möter redan avsågade Benfica, som hittills bara gjort ett enda mål och kammat in 0 poäng på fem matcher, skulle det kunna bli en rejäl urladdning målmässigt här. Och låt oss säga att Manchester United förlorar med ett mål så räcker det med att Basel vinner med 4 mål över Benfica ikväll så är det istället portugiserna som ”stjäl” förstaplatsen.

Tuff match väntar United

Varför jag tror det här blir en svår match för Manchester United är att CSKA Moskvas troliga enda chans att gå vidare är en seger över engelsmännen och sedan samtidigt hoppas på att Benfica tar poäng mot Basel. Det kan också räcka med oavgjort för CSKA Moskva om nu Basel förlorar sin match.

Wernbloom anfallsjoker!

CSKA Moskva har gjort bra ifrån sig den senaste tiden med två raka segrar i Champions League mot både Basel och Benfica och dessutom radat upp tre raka segrar i den ryska ligafotbollen. Pontus Wernbloom har överraskande spelat som central anfallare i de senaste mötena för sitt CSKA och gjort det fantastiskt bra! Mål i två matcher i rad är häftigt! Ska han bli han som sänker Manchester United ikväll?

United övertygar

Manchester United gjorde en heroisk insats i en oerhört bra fotbollsmatch mot Arsenal i lördags vilket för övrigt var Uniteds tredje vinst på raken i Premier League. Lindelöf har tagit revansch på alla belackare från tidigare och visat upp ett suveränt spel i tremanna-backlinjen. Ingen Zlatan fick vi se mot Arsenal och vi lär inte få se honom mot Moskva heller då Mourinho säger att han behöver rehabilitera sig ytterligare för större kommande prövningar.

Manchester Uniteds startelva:

Romero – Lindelof, Smalling, Blind – Valencia, Pogba, Herrera, Shaw – Mata, Lukaku, Rashford.

CSKA Moskvas startelva:

Akinfeev – Berezutski, Vasin, Ignashevich – Fernandes, Golovin, Kuchaev, Nababkin – Vitinho, Chalov, Dzagoev.

Manchester United – CSKA Moskva tipset

Två lag i bra form har vi alltså som möter varandra på Old Trafford ikväll i matchen Manchester United – CSKA Moskva. Men Uniteds stora och stjärnspäckade trupp kommer klara av uppgiften att vinna ikväll.

Speltipset blir hemmaseger till oddset 1,50 @ bet365!

Läs också om:

Unibet erbjudande200 %1500 krHämta Bonus
bet365 erbjudandeSe specifik välkomstbonusHämta Bonus
leovegas erbjudande100 %1000 krHämta Bonus
Betsson erbjudande100 %1000 krHämta Bonus

Champions League fotboll 5/12

20:45 AS Roma – Qarabag
20:45 FC Barcelona – Sporting CP
20:45 Bayern München – PSG
20:45 Benfica – Basel
20:45 Celtic – Anderlecht
20:45 Chelsea – Atletico Madrid
20:45 Manchester United – CSKA Moskva
20:45 Olympiakos Piraeus – Juventus