Manchester United kliver idag fredag 5 januari 2018 (5/1) in i FA-cupens tredje omgång och gör det med match mot Championship tvåan Derby County FC. Det kan bli en svår nöt att knäcka för Man United, vi vet ju vad som hände strax innan jul 20/12 då Manchester United torskade mot Championship fyran Bristol City i EFL Cup med 2-1 trots mål av Zlatan Ibrahimovic.

Streama Man United – Derby!

Spela och streama FA-cupen med bland annat matchen Manchester United – Derby live utan kostnad hos flera av spelbolagen direkt i mobilen, datorn eller läsplattan.

Dessa spelbolag livesänder matchen för sina kunder inne på hemsidan:

 

Speltips Manchester United – Derby

Manchester United hittade sannerligen receptet till framgång i förra Premier League mötet med Everton i tisdags. På bortaplan övertygade Manchester United verkligen när de slog Everton med 0-2 på Goodison Park i Liverpool. Och detta utan en renodlad toppforward nummer 9 då varken Romelu Lukaku eller Zlatan Ibrahimovic fanns tillgängliga för spel. Resultatet spelmässigt utan dessa båda herrar blev suveränt!

Rörlig offensiv fyrling

De offensiva krafterna i Lingard, Pogba, Mata och Martial firade jul på plan något sent kan tyckas, men som de gjorde det. Det var ett rörligt och svårfångat anfallsspel vi fick se. Ett anfallsspel som vi inte sett röken av på ett bra tag ärligt talat. Och jag tror till och med att José Mourinho är tacksam över skadorna på de två anfallsjättarna Lukaku och Ibrahimovic.

Nu tvingades nämligen Manchester United tränaren till en anfallsformation som han tidigare aldrig riktigt trott på fullt ut och därmed inte vågad sig på att testa. Det ska bli mycket intressant att se om samma fyrling spelare får förnyat förtroende ikväll eller om möjligen Marcus Rashford eller Henrikh Mkhitaryan sätts in på bekostnad av någon? Vi hoppas också att återigen får se Victor Nilsson Lindelöf i startelvan efter mycket bra prestationer på sistone.

Derby County är inget lag som man kan avfärda bara sådär. Vi var redan i inledningen av denna artikel inne på vilket hårt motstånd och hot ett Championship lag i de övre regionerna av ligan kan utgöra. Derby är ännu bättre än det Bristol City vi fick se slå ut Manchester United i engelska ligacupen (EFL Cup). En stor skillnad idag är dock att Manchester United spelar hemma på Old Trafford jämfört med då när de spelade på bortaplan.

Men ett varningens finger måste ändå höjas. Derby har inte förlorat på de sju senaste matcherna och befinner sig uppenbarligen i fin form. Manchester United måste definitivt ta dem på största allvar för annars kan de åka på ännu en obehaglig överraskning i säsongens cupspel.

Förutsättningarna är ändå sådana att vi tycker att Manchester United bör vinna matchen med minst ett par måls marginal.

Speltips: Asian Handicap Manchester United -1.5, -2.0.
Odds: 1.920 @ bet365!
Insats: Medel.

Oddset är korrekt vid tidpunkten för publicerandet 2018-01-05 kl. 17:43 men kan komma att ändras.

 

Läs också:

Speltips Liverpool – Everton FA-cupen 5/1

JVM Final 2018 Live Stream & Speltips Sverige – Kanada