Igår såg vi Chelsea ta emot Leicester hemma på Stamford Bridge. En säker etta var det nog många inklusive oss som trodde och hade spikat den på Stryktipset. För er som inte såg matchen så kan vi säga att det var längesen man såg Chelsea så svaga på hemmaplan. Leicester hade både bollinnehav och målchanserna i den första halvleken. Leicester startade även den andra halvleken bäst och hade det inte varit för en utvisning så vet i katten om inte ”The Foxes” hade knipit alla 3 poängen tillslut. Chelsea bytte in Willian och Pedro med 20 min kvar. Det höjde Chelsea en aning men man skapade aldrig några riktigt vassa målchanser.

Varför så uddlösa?

Vi tror det handlar mest om att Chelsea är tröttkörda efter den intensiva period som varit. Tufft matchande i December och det ser inte mycket bättre ut i Januari. Man märkte att det blev skillnad i fart när Willian och Pedro kom in på planen. Två spelare som matchats sparsamt. Med Chelseamatchen i färskt minne tror vi att även Arsenal kan vara lite trötta i dagens match borta mot Bournemouth. De har också spelat många matcher likt Chelsea sista tiden och dessutom har man en del spelare på skadelistan.

Bournemouth ska inte underskattas

Trots tabelläget så ska inte Bournemouth underskattas. Visst defensiven har en hel del mer att tillföra men när laget spelar bra är man jobbiga att möta. Man spelar ofta med hög press och mycket energi i sitt spel. Om Arsenal har en dålig dag där man inte kommer upp till 100 % ja då kan det här bli väldigt jobbigt för Gunners. Bournemouth har 3 raka utan förlust och lyft sig de senaste omgångarna. Vill man chansa så kan en etta på hemmalaget tippas till fina oddset 4.64 hos Unibet. Det är dock inte vårt speltips utan vi tar det lite lugnare. Vi tror absolut att hemmalaget kommer göra ett mål i matchen och därför är det inte otroligt att ett spel på ”Båda lagen gör mål” skulle gå in. BLGM till oddset 1.50 synas hos Unibet. Vi tycker även att det finns ett spelvärde i mer än 2.5 mål i matchen och det synas också hos Unibet till oddset 1.53.

bournemouth arsenal

Den som vågar skulle kunna spela Över 3.5 mål i matchen då Bournemouth brukar vara inblandade i målrika matcher. Förra säsongen när de här lagen möttes på Vitality Stadium slutade mötet 3-3 efter en galen match som svängde fram och tillbaks.

Bournemouth – Arsenal har matchstart 14.30 och visas av tv kanalen Viasat Sport Premium och Viaplay. 

Hinner ni inte hem till den tidiga Söndagsmatchen så kan ni istället sikta in er på helgens stormöte mellan Liverpool – Manchester City som börjar 17.00.