Dagens VM fotboll tisdag 19/6 innehåller de 3 matcherna Colombia – Japan kl. 14:00, Polen – Senegal kl. 17:00 och Ryssland – Egypten kl. 20:00. Streama fotbolls-VM i alla dina enheter och särskilt aktuellt kan det gälla dagens första möte mellan Colombia och Japan som sänds i tv-kanalen TV4 och därmed streamas live på C More. Läs mer om att streama Fotbolls-VM 2018 här!

Speltips Polen – Senegal

Så skönt med svensk seger igår mot Sydkorea och få känna att åttondelsfinal är högst möjlig fortfarande för Sveriges del. Idag spelas de allra sista gruppremiärerna i detta VM där vi redan skrivit ett speltips inför matchen Colombia – Japan och här tar oss an dagens andra match Polen – Senegal som blir hyperintressant.

Inför lottningen till fotbolls-VM var Polen i den första seedningsgruppen då de är rankade som sjätte bästa fotbollsnation i världen enligt FIFA. I VM-premiären möter Polen Senegal som var i seedningsgrupp 3, samma som Sverige. Senegal är rankade som nummer 32 i världen.

Polen har gått framåt starkt senaste åren i fotbollssammanhang med ett landslag där många hyfsat bra spelare blandas upp med några riktiga stjärnor. Anfallaren Robert Lewandowski spelandes i Bayern München är den mest kända av dem men även Kamil Glik (Monaco) är ett respekterat namn på backsidan. Värda spelare att nämna i Polen är också backen Lukasz Piszczek (Dortmund) och mittfältaren Piotr Zielinski (Napoli) samt anfallaren Arkadiusz Milik (Napoli).

Senegal har spelare i truppen som lirar fotboll till vardags mestadels i England och Tyskland. I Premier League och Bundesliga är det dock spel i mittenlag eller bland de sämre lagen i ligorna. Undantag finns dock, och inte vilka som helst. Vi får nöjet att se den hårdföre mittbacken Kalidou Koulibaly (Napoli) som idag ställs mot flera av sina ligakompisar. Kantspringaren på mittfältet Keita Baldé (Monaco) anses kunna bli ett utroppstecken under VM med sin grymma snabbhet och teknik. Största stjärnan i Senegal är Sadio Mané (Liverpool) som visat sig vara en världsklass anfallare den gångna säsongen.

Tipset denna tisdag inför matchen Polen – Senegal blir ett BLGM spel! Oddset för att båda lagen gör mål står just nu i 2,15 @ LeoVegas!

VM Fotboll Tisdag 19 Juni 2018