Händelserik tillställning igår på Etihad Stadium, både på och utanför planen. Mötet mellan Manchester City och Burnley slutade i moll. Resultatet skrevs till 5-0 och vårt speltips där Manchester City skulle göra mer än 3,5 mål i matchen gick in fint till oddset 2.60. Men det alla skulle komma att prata om efter matchen var det flygplan med efterföljande banderoll som hovrade över stadion.

Med texten ”White lives matter Burnley” så är det så klart ett budskap som väcker avsky. Burnley var snabbt ute med att fördöma banderollen och har kopplat in polis för att ta reda på vem som ligger bakom den. Mer om detta kan ni läsa i Aftonbladets artikel Burnley fördömer stödande banderollen.

Dagens londonderby

Om vi blickar till dagens matcher och lägger tråkigheterna bakom oss så väntar ett friskt, hett londonderby mellan Tottenham och West Ham. Det kommer bli hett i dubbel bemärkelse. Dels för att Tottenham jagar Champions League och West Ham slåss för sin existens. Men det kommer även bli väldigt varmt på planen. Även om matchen har matchstart vid 21.15 så väntar upp emot 25 grader och det kan så klart påverka spelarna.

Sista chansen för Tottenham

Om Tottenham ska ha någon som helst chans att nå Champions League så måste de bara ta 3 poäng idag. Det är många lag som är inblandande i kampen om CL platserna. Dessutom ser det ut som att Manchester City kommer straffas och tappa sin CL plats vilket gör att det kan räcka att komma 5:a i tabellen för att få kvala till CL. Just nu har man 4 poäng upp till 5:e platsen som innehas av Manchester United och sedan ytterligare 5 poäng upp till Chelsea på 4:e plats. Det är 24 poäng kvar att spela om så allt kan fortfarande hända. Uppehållet har gjort gott för Tottenham som fått tillbaka Harry Kane. Foyth, Parrot och Tanganga är inte tillgängliga för spel samt att Dele Alli är avstängd inför kvällens drabbning. Senast mot United fick Bergwijn chansen och förmodligen startar han på Allis plats även ikväll.

West Ham kommer kriga

Lita på att West Ham kommer kriga. Londonderby mot rivalen Tottenham men även viktiga poäng i kampen om bottenstriden som står på spel. West Ham ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på samma poäng som Bournemouth men med 3 måls bättre målskillnad. West Ham som har ett okej lag på papperet borde kunna ligga lite högre upp i tabellen men har haft förtvivlat svårt att hitta stabilitet i sitt spel. Allt för många enkla misstag har lett till poängtapp under säsongen och det är som om man fortfarande letar efter en givande startuppställning/formation med endast 8 omgångar kvar.

Speltipset

Alltid när det är heta derbyn så kan man nästan bortse från tabelläget. Vi tror att West Ham som är underdogs i mötet kommer vara rädda om poängen från början och backa hem. Sen kommer man försöka ta tillvara på de chanser som ges framåt. Tottenham måste gå för 3 poäng och det kan gör att man öppnar upp sig bakåt. Vårt speltips idag blir att båda lagen gör mål i londonderbyt till oddset 1.71 @unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras). Matchen startar 21:15 och sändas av Viasat Sport och Viaplay.

Kvällens matcher i Europa

England: Premier League

19:00 Leicester – Brighton
21:15 Tottenham – West Ham

Italien: Serie-A

19:30 Spal – Cagliari
19:30 Verona – Napoli
21:45 Genoa – Parma
21:45 Torino – Udinese

Läs: Serie A Live Stream

Spanien: LaLiga

19:30 Levante – Atl. Madrid
19:30 Valladolid – Getafe
22:00 Barcelona – Ath. Bilbao

Läs: La Liga Live Stream