Kvartsfinal i FA-cupen väntar där Leicester tar emot Chelsea hemma på King Power Stadium. Idag spelas det ytterligare 2 matcher i FA-cupen där Sheffield United möter Arsenal och Newcastle tar sig an Manchester City. Det skulle kunna innebära superintressanta semifinaler där vi skulle kunna få Arsenal – Chelsea och Manchester United – Manchester City ställas mot varandra.

Se FA-Cupen live hos Unibet.

Du vet väl om att du kan streama dagens kvartsfinaler i FA-cupen live direkt på Unibets hemsida här >>. Registrera konto gratis och ta din välkomstbonus!

unibet livestreaming schema

Kvartsfinal

FA-cupenLeicester som har en 3:e plats i ligan har ett tufft spelschema kvar och det kommer bli en rejäl utmaning att lyckas behålla Champions League platsen. Många hungriga lag bakom jagar i Manchester United, Chelsea, Wolverhampton, Sheffield United och Tottenham. Frågan är om man orkar med att ta sig långt även i FA-cupen eller om truppen rentutav skulle må bra av att åka ur för att orka med de matcher som kvarstår. Leicesters trupp är inte lika bred som sina konkurrenters och är mer känslig för skador på nyckelspelare. Formen har sviktat på slutet även om man sällan förlorar hemma.

Chelsea har mycket fin form. 5 raka vinster och senast vann man över Manchester City med 2-1 hemma på Stamford Bridge. Chelsea är ett erkänt cuplag och har vunnit FA-cupen flera gånger. Man har mer rutin av cupspel från t.ex Champions League och på något sätt brukar man ha förmågan att krångla sig vidare. Båda lagen kommer förmodligen rotera en del i sina trupper då spelschemat är tufft. Exempelvis kommer förmodligen Tammy Abraham starta istället för Giroud på topp. Jorginho och Kovacic kommer förmodligen få chansen på mitten tillsammans med talangfulle Billy Gilmour. Så klart inte helt lätt att ta ut en startelva för Chelsea men den skulle kunna se ut såhär:

Caballero

R James, Rüdiger, Zouma, Azpilicueta

Jorginho, Gilmour, Kovacic

Pulisic, Abraham, Mount

Speltipset

Chelsea kommer således mönstra en stark startelva oavsett om de vilar spelare. Hur mycket vågar/kan Leicester lufta sin trupp? Vi tror på en jämn tillställning och målsnålt. Inte helt omöjligt att det står 0-0 eller 1-1 vid full tid där förlängning kommer avgöra. Det blir således inget omspel då matchen ska avgöras idag. Vårt speltips blir att Chelsea tar sig vidare till semifinal till oddset 1.75 @bet365. Spelare som Chelsea vill ha på planen vid en eventuell straffläggning är Willian, Jorginho och Azpilicueta då dessa är vassa straffskyttar.