Idag tar Southampton emot Everton hemma på S:t Mary’s Stadium i en förväntad rolig match där vi förhoppningsvis får se offensiv fotboll. Igår var det en besvikelse att se Manchester Untied – Chelsea där inget av lagen vågade vinna. Allt handlade snarare om att inte förlora och slutresultatet skrevs till 0-0.

Båda lagen går för seger

Idag kan vi förvänta oss en annan matchbild när Southampton och Everton drabbar samman. Båda lagen har startat ligan bra och man behöver således inte vara lika rädda om poängen från start. Vi tror att båda lagen kommer gå för seger och satsa framåt. Det finns en del frågetecken för Evertons startelva då flertalet spelare är tveksamma till spel eller saknas helt. Branthwaite J.(Vristskada), Coleman S.(Lårskada), Gbamin J.(Hälseneskada), Holgate M.(Tåskada), Richarlison(Röda kort), Rodriguez J.(Skada) och Tosun C.(Knäskada) missar alla matchen. Richarlison drog på sig ett rött kort i derbyt mot Liverpool senast och är avstängd. James Rodriguez skadade sig senast och är ett stort avbräck. Colombianen har gjort det bra såhär långt i den blå dressen.

Southampton kom tillbaka starkt senast mot Chelsea och hämtade upp både 0-2 underläge och 3-2 underläge till att kvittera i slutminuterna. Dessförinnan två raka segrar mot West Bromwich hemma och Burnley borta så formen är god.

Vårt speltips

Båda lagen är ofta inblandade i målglada matcher. Detta mycket tack vare en bra offensiv där man vågar gå framåt men också att försvarsspelet inte sitter till 100% än. Tittar man på Evertons 5 senaste matcher så har det gjorts hela 25 mål vilket är ett snitt på 5 mål per match. Southampton spelade som bekant 3-3 borta mot Chelsea senast och det gör att vi tror på en målglad tillställning idag.

Vi rekar att det blir mer än 2.5 mål i matchen till oddset 1.76 @Unibet.

Vi rekar också att båda lagen gör mål till oddset 1.58 @Unibet.

Med tanke på Evertons skadeläge och Southamptons fina form så finns det en liten chans att hemmalaget vinner detta. Därför testar vi också en rek på hemmaseger till fina oddset 2.90 @Unibet. `(oddsen är löpande och kan komma att ändras)

Southampton – Everton har matchstart 15:00 och visas av tv kanalen Viasat Premium och Viaplay.

Speltips Premier League