Ikväll kan du se Chelsea Manchester City live stream. Två förväntade topplag innan säsongen drog igång möts ikväll på Stamford Bridge. Chelsea tar emot ett coronadrabbat Manchester City där pressen just nu är störst på hemmalaget.

Chelsea Manchester City live stream

Saknar du tv kanalen Viasat Premium så kan du ändå se Chelsea Manchester City live stream hos Viaplay. Med Live stream menas att du kan se Chelsea Manchester city direkt i din dator, smartphone eller surfplatta över internet. Du streamar matchen genom Viasats tjänst viaplay. En viss fördröjning kan förekomma då live streaming tjänsten behöver buffra uhttps://svensktspel.nu/viaplay/pp (spara sändningen på din enhet innan den spelas upp) till skillnad om den skulle spelas upp av en tv mottagare. Chelsea Manchester City har matchstart 17;30 och visas av tv kanalen Viasat Premium och streamas via Viaplay.

Chelsea har tappat formen

Chelsea har endast 1 seger på de 6 senaste matcherna och laget har som vanligt oväntat svårt att ta sig igenom decembermånaden med bra resultat i ryggen. Ett tag var man med och nosade på serieledningen men nu har man halkat efter i den jämna tabellen. Lyckligtvis är det inget lag som ryckt än och kopplat ett rejält grepp om ligan, utan den är mer oviss än någonsin tidigare.

Det gör att londonlaget kan gå upp på 29 poäng vid seger och i så fall är man endast 4 poäng från serieledningen. Skulle man däremot få stryk så ökar glappet så klart och då vet vi inte alls var Chelsea hamnar i slutändan av den här säsongen. Förra säsongen så hade man ingen press på sig. Man hade värvningsförbud och fick klara sig på det material som man hade. Därför var det en kanonsäsong där man lyckades sluta på en fin 4:e plats i ligan och knipa en CL plats.

Tyskarna ur spår

Skillnaden i år är att man värvat för 2 miljarder och Lampard har fått de spelare han önskat. Tyskarna Werner och Havertz har inte levt upp till förväntningar. Mycket handlar om skador på fel spelare som gör att man tvingats spela tyskarna på fel positioner vilket gör att de inte levererat som i sina tidigare klubblag. Båda har allt som oftast tvingats spela på varsin kant där man förmodligen skulle få ut mer av dem centralt i plan. Prislappen och konkurrensen gör också att man kan se prestationsångest hos spelarna. Åldern spelar så klart in också.

Kvällens match

Kvällens match blir viktig för Chelsea ur flera aspekter. Dels måste man hitta tillbaka till vinnarspåret och dels för moralen vore det bra om man kunde slå ett av topplagen i ligan. Mycket av maskineriet började hacka när Ziyech blev skadad i början på december. Han ligger bakom så otroligt mycket framåt med sin känsliga vänsterfot. Han finns troligtvis med i truppen ikväll men frågan är om Lampard vågar chansa med att starta sin guldklimp.

En som definitivt missar kvällens match är Reece James som har problem med en krånglande baksida. Azpilicueta ersätter i hans ställe och det är ett hyfsat alternativ som Chelsea har till förfogande. Spanjoren gör i och med kvällens match sitt 400:e framträdande för Chelsea. Det är endast 12 andra spelare som lyckats med det konststycket tidigare och han är den andra utländska spelaren att göra det för klubben. I övrigt vilade Chelsea de båda mittbackarna senast mot Aston Villa så det borde vara någorlunda pigga och fräscha inför City ikväll.

Trolig startelva Chelsea (4-3-3): Mendy – Azpilicueta, Silva, Zouma, Chilwell, Mount, Kante, Kovacic, Pulisic, Giroud, Werner

Corona i Manchester City

Corona har blossat upp hos Manchester City och det står klart att 5 spelare missar matchen mot Chelsea. Två av dem är namngivna och är Gabriel Jesus och Kyle Walker. De andra 3 spelarna vill inte City avslöja vilka det är men enligt Guardiola så är det 3 viktiga spelare för laget. Ryktet säger att det är Ederson i mål samt Cancelo och Torres. Alla dessa är så klart avbräck för Manchester-laget men som vi alla vet är truppen bred och det kommer vara en världselva som startar matchen ändå.

De Bruyne, tillika lagkapten och med förflutet i Chelsea får ses som Citys viktigaste spelare som håller ihop laget. Framåt har man kanske de bästa yttrarna i ligan i Mahrez och Sterling.

Trolig startelva (4-1-2-3): Steffen; Stones, Dias, Laporte, Mendy; Rodrigo; Gundogan, De Bruyne ©; Mahrez, Sterling, Foden

Chelsea – Manchester City speltips

Det ska bli oerhört intressant att se vem av lagen som kommer vinna bollinnehavet. Troligtvis kommer Manchester City göra detta då man har ett bättre grundspel än Chelsea. Ska man hitta några svagheter hos Manchester City så är det så klart om man tvingas ställa Steffen i mål samt att Kyle Walker inte kommer till start. Tittar man på Chelseas match mot Arsenal där flera spelare saknades i The Gunners så handlade det mycket om inställningen.

Chelsea var klara favoriter när man såg startuppställningen i den matchen men sen visade Arsenal att motivation slår klass. Chelsea ställde ut skorna och låg under med 3-0 innan upphämtningen påbörjades men det var så klart för sent den gången. Den här matchen känns därför helt öppen och jag tror vi kommer få se mycket kantspel och många målchanser. Det leder oss in på vårt speltips:

Båda lagen gör mål till oddset 1.58 @unibet (oddset är löpande och kan komma att ändras)

Över 10.5 hörnor i matchen testas till oddset 1.92 @unibet (oddset är löpande och kan komma att ändras).

Här kan du läsa mer om alla våra speltips där vi skriver om olika idrottsevent och fotbollsmatcher.

Övriga England Premier League idag

Uppskjuten Burnley – Fulham
15:15 Newcastle – Leicester

Dart-VM Final 2021 Stream & Tips Gary Anderson – Gerwyn Price

Chelsea Manchester City live stream