Idag tar IFK Norrköping emot Kalmar FF hemma på Platinum Cars Arena. En match där vi har tipset klart för oss trots avsaknaden av några viktiga spelare.

Statistiken talar för IFK Norrköping

Om vi tittar på formen så har väl båda lagen blandat och gett men IFK Norrköping har gått skapligt. Lagen ligger nära varandra i tabellen. Hemma på Platinum Cars Arena har IFK Norrköping endast 1 förlust den här säsongen och den kom i den senaste hemmamatchen mot Häcken. Kalmars facit i bortaspelet är tvärtom. Laget har endast 1 seger på 6 matcher och haft det otroligt svårt att få till det i bortaspelet.

Tittar vi på lagen inbördes möten så brukar IFK Norrköping ha lätt för Kalmar. IFK Norrköping har inte förlorat mot Kalmar FF på de 15 senaste matcherna. Vi får gå tillbaka enda till 2014 då Kalmar tog sin senaste vinst och den var då på hemmaplan. Hemma har IFK Norrköping 7 raka segrar mot Kalmar och mycket talar för att att det kommer bli ytterligare en seger idag.

Agardius är avstängd och Christofer Nyman är skadad i hemmalaget då han har problem med en fot.

Speltipset

Det blir svårt att hitta något annat tecken än att ge det till IFK Norrköping när man tittar på statistiken. Möjligen att Kalmar ligger nära i tabellen och har en skadefri trupp att tillgå men inte mycket mer än så.

Vi tror att ”Peking” reder ut det här och tippar en rak seger på hemmalaget till oddset 2.00 @Unibet. IFK Norrköping – Kalmar FF har matchstart 19:00 och visas av Discovery +.

Läs också: Glasgow Rangers – Malmö FF CL-kval tips 10/8

Allsvenskan speltips