Hockeytorsdag 16 september innehåller den blott andra serieomgången i SHL 2021/2020 och vi har snappat upp en spelvärd dubbel inför kvällens hockeydrama. Utvalda spelobjekt är här inför matcherna Brynäs IF – Timrå IK och Leksands IF – Rögle BK.

SHL torsdag 16 september

19:00 Brynäs IF – Timrå IK
19:00 IK Oskarshamn – Malmö Redhawks
19:00 Leksands IF – Rögle BK
19:00 Linköpings HC – Djurgårdens IF
19:00 Skellefteå AIK – Frölunda HC
19:00 Växjö Lakers – Örebro HK

Läs här om hur du kan streama SHL i alla dina skärmenheter.

Dubbelodds inför SHL 16/9

Dagens spel inför kvällens hockeyomgång i SHL är som vi skrev i inledningen ett dubbelodds med matcherna Brynäs – Timrå och Leksand – Rögle inblandade.

Brynäs – Timrå

Brynäs IF fick en mästerlig start på SHL säsongen när de i lördags premiärvann på bortais med 2-4 mot Frölunda HC. Det var en något konstig match om man får säga för Frölunda tog kommandot direkt i första perioden och ledde med 2-0 innan signalen för pausvila ljöd. I slutet av andra reducerade Brynäs. I sista perioden hade Brynäs kommit igång rejält och körde över Frölunda genom att göra 3 mål till.

Timrå IK fick stryk i premiären av IK Oskarshamn efter en målrik tillställning som slutade 5-4. Inte mindre än fem power-play mål fick vi se i en svängig match. Vi kan ändå konstatera att målfarligheten framåt definitivt finns där hos Timrå. I en tidigare träningsmatch den 11 augusti mellan Brynäs och Timrå slutade mötet med Timrå-vinst 3-4.

Vi väljer att tippa över 5.5 mål i matchen Brynäs – Timrå till odds 1.78 @NordicBet.

Leksand – Rögle

Det annars så starka hemmalaget Leksands IF gick bet i hemmapremiären mot Malmö Redhawks föregående helg. 3-4 förlusten var ett faktum efter att Malmö-backen Adam Ollas Mattsson stänkt in segermålet i den 14:e minuten av tredje perioden. Kanske hade leksand tömt sin energi i det framgångsrika CHL-matchandet veckorna innan där man vann samtliga fyra gruppspelsmatcher.

Rögle BK fick en detso roligare start på SHL säsongen genom att vinna på bortais mot normalt hemmastarka Örebro HK med 2-3. Rögles försäsong har inför SHL starten varit nästintill perfekt med idel segrar i träningsmatcherna under försäsongen och tre vinster utav fyra matcher i CHL.

Blir svårt att förutse en vinnare i mötet Leksand – Rögle men vi tar likt det första tipset här ovan och tippar på ett målspel. Men här nöjer vi oss med att tippa över 4,5 mål i matchen till odds 1.47 @NordicBet.

Det spelade dubbeloddset blir således 2.62 inlämnat hos NordicBet.

Läs även vårt speltips inför kvällens Europa League fotboll: Leicester Napoli TV, Stream & Speltips Europa League 16/9

SHL-dubbeln torsdag 16 september 2021