Tidig Lördagsmatch där West Ham tar emot Chelsea hemma på London Stadium. Mötet kommer bli jätteintressant och vi ger ”The Hammers” en god chans till att slå serieledaren.

West Ham har ett starkt lag

Tabellmässigt så är West Ham uppe på en 4:e plats i tabellen och innehar just nu en Champions League plats före lag som Arsenal, Tottenham och Manchester United. Det är otroligt svårt att slå sig in bland topp 4 och man var riktigt nära redan förra säsongen där man tappade platsen till just Chelsea.

Zouma värvades inför säsongen från Chelsea och har gett backlinjen ytterligare stabilitet. Det ska bli intressant att se hur han hanterar sitt gamla lag och de anfallsstjärnor som finns där. En häftig duell vore att få se Lukaku mot Zouma!

Stabiliteten och dynamiken i årets West Ham ligger i mittfälltsduon Soucek och Rice. De båda är motorn och navet i West Ham:s lag bygge. Framför dem kan man ställa upp lite olika men senast mot Brighton så spelade man Bowen, Fornals och Benrahma. Den sistnämnde är en riktig lirare som kan ställa till oreda för de flesta försvar. Längst fram på topp hittar vi Antonio som är bättre än någonsin. Han har mäktat med 6 mål den här säsongen och då har han missat en del matcher pga skada.

Man kommer garanterat ge sina Londonrivaler en match här!

Chelsea

Chelsea hade stora problem med Watford senast. Tuchel spelade sina kort högt och roterade friskt i startelvan. Saul från Atletico Madrid fick göra sin andra start och blev återigen utbytt i halvtid efter en svag insats. Spanjoren är på lån och frågan är om det kommer bli en fortsättning efter säsongens slut. Man lyckades till slut vinna med 2-1 men det satt långt inne och man fick kämpa till den sista minuten för att få med sig alla 3 poäng. Hur som helst så vilade man en del spelare och kanske att man hade West Ham matchen i åtanke.

Chalobah skadade sig senast och han tillsammans med duon Chilwell och Kovacic missar dagens match. James och Kanté är tveksamma till spel men kanske att James kan finnas med.

Chelsea har 12 raka utan förlust. Spricker den sviten idag?

Vårt speltips West Ham – Chelsea

West Ham vann hemma för några omgångar sen över Liverpool med 3-2 och visar man kan slå de bästa lagen när man har en bra dag. Det brukar alltid bli tuffa matcher mellan West Ham och Chelsea. Chelsea vann det här mötet förra säsongen med 0-1. Dessförinnan har lagen slagit varandra 2 gånger var. Det är ett hett Londonderby och även om vi inte kan förutsäga hur det kommer sluta så har vi speltipset klart för oss.

Båda lagen gör mål till oddset 1.80 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras)

West Ham – Chelsea har matchstart 13:30 och visas av tv-kanalen Viasat Premium och Viaplay.

Speltips premier league