Everton Chelsea på Goodison Park där Frank Lampard tar emot Tuchel och sin gamla klubb i premiären av Premier League säsongen 22/23.

Everton Chelsea speltips

Everton klarade sig kvar med nöd och näppe förra säsongen och vi tror att man kommer få det svårt i år igen. Man har tappat sin bästa offensiva spelare i Richarlison till Tottenham. Man har fått förstärkning i försvaret då Tarkowski anslutit men frågan är om det räcker för att rädda kontraktet. Det krävs nog några spelare till som höjer laget och inte bara breddar truppen om man ska ha en rimlig chans. Dock är en premiär alltid en premiär där saker och ting kan hända. Just mot Chelsea har Everton ett väldigt fint facit på sin hemmaplan och londonlaget brukar alltid ha svårt på Goodison Park. 4 raka segrar och målskillnaden 7-1 mot Chelsea på hemmaplan talar sitt tydliga språk.

Chelsea har haft en turbulent sommar med nya ägare och inte lyckats fullt ut hittills med sina värvningar. Spelet på försäsongen har verkligen varierat där man har en träningsmatch mot Arsenal, förlust 0-4 i färskt minne. Genrepet vann man dock mot Udinese med 3-1 borta. Man har fått in två klasspelare i Sterling och Koulibaly som kommer höja laget. Cucurella blev klar i dagarna men frågan är om han hinner bli spelklar till premiären då han ännu inte träffat sina nya lagkamrater.

Då backlinjen är nykompnerad och en hel del spelare ryktas på väg bort från Chelsea så kan det ta lite tid innan det nya lagbygget sätter sig. Lukaku har lämnat för Inter och några andra som ryktas bort är Werner, Alonso och Ziyech.

Vi tror på en jämn premiär där Chelsea är favoriter medans statistiken talar för Everton. Vårt speltips blir att båda lagen gör mål till oddset 1.98 @Unibet.

Everton Chelsea har matchstart 18:30 och visas av Viasat Premium och Viaplay.

Premiärbonusar 2022

Dagens fotbollspremiärer till ära så plockar vi fram Sveriges allra bästa spelbonusar. Spela på odds och livebetting med svenska öppningsbonusar så länge de finns tillgängliga:

Vem tror ni vinner premiären mellan Everton och Chelsea?

Speltips Premier League 2022-2023