Vi är inte vana att få se Manchester United – Barcelona möta varandra i Europa League spel, men idag 23/2 sker det! Tipset inför Man Utd – Barca blir ett självklart val för oss till ett hyggligt odds ändå. Matchen sänds på TV6 och  Viaplay, precis som pågående skid-VM alltså, med matchstart 21:00 torsdag 23 februari 2023.

Manchester United – Barcelona EL-tipset 23/2

Deras första möte förra veckan slutade oavgjort 2-2 i en mycket spännande 16-delsfinal. Idag 23/2 är det så dags för returmöte i den andra omgången och vi efterapar till viss del det som hände i föregående match. I alla fall på så sätt att vi återigen tror oss få se båda lagen göra mål. Vi förbereder oss inför mötet med ett spel på BLGM med odds 1.70 @@Unibet.

Härliga spelbonusar

Matchhistoria Manchester United – Barcelona

Manchester United och Barcelona har en lång historia av matcher mot varandra, med flera anmärkningsvärda möten i europeiska cup-sammanhang. Här är några viktiga ögonblick i matchhistorien mellan dessa två fotbollsjättar:

Det första mötet mellan Manchester United och Barcelona var i kvartsfinalen i Europeiska Cupvinnarcupen 1984. De två matcherna slutade totalt sett oavgjort 3-3, men Barcelona gick vidare på fler antal bortamål.

Inbördes cupmöten under 90-talet

De två lagen möttes igen i Europacupfinalen 1991 på Wembley Stadium i London. Barcelona vann med 2-1, med mål av Ronald Koeman och Julio Salinas. Detta var Barcelonas första Europacuptriumf, och Manchester Uniteds andra förlust i en Europacupfinal.

Säsongen 1994-95 mötte Manchester United Barcelona i gruppspelet i UEFA Champions League. De två matcherna slutade oavgjort 2-2, där Manchester United gick vidare till knockout-stadiet före Barcelona på bortamål.

Minnesvärda Champions League finaler 2009 och 2011

Det kanske mest minnesvärda mötet mellan de två lagen kom i UEFA Champions League-finalen 2009 i Rom. Barcelona vann med 2-0, med mål av Samuel Eto’o och Lionel Messi. Barcelona dominerade matchen, med Messi som gjorde en man-of-the-match-prestation. Detta var Barcelonas tredje triumf i Europacupen, medan Manchester United led sitt andra nederlag i en Champions League-final mot den katalanska klubben.

De två lagen möttes igen i Champions League-finalen 2011 på Wembley Stadium i London. Barcelona vann med 3-1, med mål från Pedro, Messi och David Villa. Wayne Rooney gjorde mål för Manchester United, men det räckte inte för att förhindra en relativt bekväm seger för Barcelona. Detta var Barcelonas fjärde triumf i Europacupen, medan Manchester United därmed led sitt tredje nederlag i en Champions League-final mot den spanska storklubben.

Spänningen dem emellan fortsätter

Säsongen 2019-20 lottades Manchester United och Barcelona samman i kvartsfinalen i UEFA Europa League, men matcherna ställdes in på grund av covid-19-pandemin.

Sammantaget har Manchester United och Barcelona en rik historia av matcher, där Barcelona har haft övertaget de senaste åren. Just idag torsdag 23 februari 2023 är det andra rundan i sextondelsfinalen av Europa League som gäller.