Manchester City – Bayern München, Thomas Tuchel mot Pep Guardiola och Tyskland mot England i en rafflande första kvartsfinal i Champions League.

Bayern München med Thomas Tuchel som ny tränare

Det är högt ställda krav i Bayern München där man sparkade den unga lovande tränaren Julian Nagelsmann mitt i säsongen. Detta efter att Bayern tagit sig till kvartsfinal i Champions League och huserat på en 2:a plats i ligan. Tuchel fick ta över och inledde direkt med att vinna över seriekonkurrenten Dortmund stort hemma med 4-1. Därefter har man förlorat mot Freiburg i cupen och vunnit över den samma i ligan med 0-1 borta. Nu väntar alltså Manchester City och Pep Guardiola som just nu är Europas formstarkaste lag. Tuchel och Guardiola har mötts flera gånger förut och då tänker vi främst på när Tuchel tränade Chelsea. Det starkaste minnet tränarna emellan var när Chelsea vann Champions League säsongen 2020 – 2021 efter mål av Kai Havertz.

Listan över Champions League vinnare under 2000 talet

2000-01 Bayern Munich (Germany) Valencia (Spain)
2001-02 Real Madrid (Spain) Bayer Leverkusen (Germany)
2002-03 AC Milan (Italy) Juventus (Italy)
2003-04 FC Porto (Portugal) AS Monaco (France)
2004-05 Liverpool (England) AC Milan (Italy)
2005-06 Barcelona (Spain) Arsenal (England)
2006-07 AC Milan (Italy) Liverpool (England)
2007-08 Manchester United (England) Chelsea (England)
2008-09 Barcelona (Spain) Manchester United (England)
2009-10 Inter Milan (Italy) Bayern Munich (Germany)
2010-11 Barcelona (Spain) Manchester United (England)
2011-12 Chelsea (England) Bayern Munich (Germany)
2012-13 Bayern Munich (Germany) Borussia Dortmund (Germany)
2013-14 Real Madrid (Spain) Atletico Madrid (Spain)
2014-15 Barcelona (Spain) Juventus (Italy)
2015-16 Real Madrid (Spain) Atletico Madrid (Spain)
2016-17 Real Madrid (Spain) Juventus (Italy)
2017-18 Real Madrid (Spain) Liverpool (England)
2018-19 Liverpool (England) Tottenham Hotspur (England)
2019-20 Bayern Munich (Germany) Paris Saint-Germain (France)
2020-21 Chelsea (England) Manchester City (England)
2021-22 Real Madrid (Spain) Liverpool (England)

Bayern München har tradition att vinna

Som ni ser på listan ovan så har Bayern München vunnit Champions League 3 gånger under 2000 talet. Manchester City jagar fortfarande sin första Champions League titel och kanske kan den komma den här säsongen. Laget har alla förutsättningar att lyckas. Foden och Grealish är i form och man har Haaland som gjort 30 mål den här säsongen. Bayern München är alltid som en maskin i det här sammanhangen. Man är otroligt svårslagna och det här mötet skulle lika gärna kunna vara en CL final. Har man tagit sig just till kvartsfinal i Champions League så finns risken för att man stöter på ett riktigt bra lag som kan gå hela vägen. Eventuellt har vi den slutliga vinnaren från just det här mötet som går hela vägen.

Speltips Manchester City Bayern München

Det är alltid svårare att inleda med spel på hemmaplan för att sedan avsluta borta i Champions League. Så har traditionen alltid varit men nu har man ändrat på bortamålsregeln och då blir inte lika avgörande. Vid lika antal mål efter båda mötena så väntar helt enkelt förlängning. Vi tror att Manchester City kommer få med sig ett positivt resultat från Etihad Stadium och kommer vinna det här mötet.

En rak etta på Manchester City synas till oddset 1.76 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras). Manchester City – Bayern München har matchstart 21:00 och visas av tv kanalen TV4 och C More.

Speltips Champions League