Värmen närmar sig i Sverige och den brittiska fotbollen är inne på de sista veckorna av spel. Förra veckans stryktipsförslag räckte inte hela vägen då Sunderland inte förmådde att vinna över Watford hemma (2-2). Den matchen plus en 1 2 gardering som blev kryss gjorde att vi landade på 11 rätt på ramen på stryktipsförslaget vecka 17. Den här veckan är det inte bara engelsk fotboll på kupongen utan vi har även inslag av tysk, fransk, portugisisk, spansk, holländsk, belgisk och italiensk fotboll. En salig blandning med andra ord men inte desto tråkigare för det.

Stryktipset v 18 med R-4-4-144 (12)

Veckans stryktipsförslag bygger på ett R-4-4-144 med 12 rätts garanti. 13 rätt på ramen nedan och det är minst 12 rätt på en utskriven rad. Vi har 4 hela och 4 halv till vårt förfogande.

Stryktipset - vi ses pa lördag

Liverpool är inne i en riktigt fin formkurva med 5 raka segrar. Det gör att man fått en liten vittring på Champions League spel nästa säsong. Men då måste man nog vinna resten och ha en väldig tur med sig att de andra lagen inte tar de poäng som de borde. Brentford ska absolut inte underskattas och kommer från 2 raka segrar över Nottingham och Chelsea. Liverpool är dock för starka hemma och här kommer man inte kunna hålla tätt. Frågan är om man lyckas göra något mål framåt? Vi spikar ettan!

Ja vad ska man säga om Manchester City, 16 vinster, 3 oavgjorda och 0 förluster på de 19 senaste matcherna. Laget har käkat upp avståndet till Arsenal och passerat i ligan. Att man ska slarva bort det mot Leeds ser vi inte komma. Man är för bra helt enkelt och har en i princip skadefri trupp att tillgå. Ett litet frågetecken för De Bruyne som testas sent men annars så kan Guardiola plocka fritt ur sin stjärnfyllda trupp. Säker etta!

Real Madrid är framme i semifinal i Champions League men i ligan har man inte övertygat på samma sätt. Barcelona kommer vinna La Liga då man har ett stort försprång. På Stryktipset finns Real Madrid med men det är inte ligan vi pratar om utan Copa Del Rey. Den spanska cupen och frågan är om Real kommer vila spelare i mötet med Osasuna? Osasuna är just nu på en 10:e plats i La Liga men med tanke på att Real Madrid endast har 1 förlust hemma den här säsongen så ser vi ettan som självklar på tipset. Real spikas!

En mer vågad spik är den vi har i mötet mellan Ajaz och AZ Alkmaar. Alkmaar har frågetecken kring Jesper Karlsson och det är oklart om han kommer till start. Han testas sent matchdagen och det vore väldigt kul om vår spelskicklige svensk fick visa sina kvaliteter på Amsterdam Arena. Ajax har inte gjort någon vidare säsong men kan fortfarande nå en andraplats i ligan. Laget har kvalité men har inte riktigt fått till det. Hemmaplan avgör? Vi chansspikar ettan.

Ovisst möte väntar när Club Brügge tar emot Royale Union hemma på Jan Breydel-stadion. Hemmalaget har inte direkt rosat marknaden den här säsongen och möter nu ett fartfyllt Royale Union som spelar en frejdig anfallsfotboll. Ett väldigt ovisst och öppet möte där en helgardering är på plats tidigt. Vi väljer att chansspika krysset.

Stryktipsförslaget i sin helhet

Såhär ser kupongen ut när vi tagit ut våra spikar och garderingar. Observera att det är flera matcher idag som startar sent vilket innebär att vi har Europafotboll att se fram emot från klockan 16:00 då stryktipset startar fram till den sista matchen som är Real Madrid – Osasuna klockan 22:00. En ensam vinnare på stryktipset är garanterad 10 miljoner kronor. Så här ser stryktipsförslaget ut i sin helhet.

stryktipsförslag v 18

Lycka till och hoppas att ni tar er hela vägen till miljonerna! Ja då ses vi på Lördag nånstans…