Speltips inför årets Champions League final 2023 är väl intressant en sådan här underbar fotbollslördag 10 juni. Manchester City – Inter drabbar samman kl. 21:00 i kvällens Champions League final som spelas på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul, Turkiet. Hur spelar ni själva inför årets största europeiska fotbollsdrabbning? Förstå vänner, det är dags för avgörande i – the fuckin’ Champions League!

Champions League final odds 2023

Istanbul skulle egentligen stått värd för Champions League finalen redan 2020 och sedan 2021 men där pandemin satte stopp för dessa. Nu får äntligen turkarna tillbaka Champions League finalen och fansen strömmar till Istanbul enligt uppgifter. Knökat med Manchester City supportrar från England och Inter supportrar från Italien fyller flygplatsen och staden just nu. Ingen vill missa det här, det blir knökfullt på Ataturk Stadion i Istanbul ikväll som rymmer 75 000 åskådare.

Innan vi börjar plocka fram dagens bästa speltips inför Champions League finalen 2023 så tar vi oss en blick på vilka spelbolag man ska kolla in oddsen och spelmöjligheterna på:

Inan matchstart och under pausen kan det kanske var kul med lite underhå¨llning i form av spel på populära svenska casinon också:

Inför Champions League avgörandet

Frågan är om Inter har någon chans ikväll, eller är det så att City ska vinna det här. Det är klart att Manchester City är otroliga favoriter, men över en enda avgörande match så kan allting hända. Det kan bli en utvisning, eller något avslut som går in när man chansar lite, så det är klart Inter har en chans. Inter har också en spelmodell som kanske inte riktigt passar Manchester City med kontringar och skickliga omställningsspelare. Skulle Inter ta ledningen med 1-0 så kan det nog bli en del ångest för Manchester City.

Skickligaste spelarna för City och Inter

Om vi ska nämna några skickliga spelare som kan vara avgörande för Champions League finalens utgång då. I Manchester City är norrmannen Erling Haaland och Kevin De Bruyne naturligtvis viktiga för laget. Otvetydigt är Erling Haaland störst och mest uppmärksammad. Haaland som är Norges egen Zlatan kan självklart spela en avgörande roll, och förväntas nästan göra det också från många av oss. I Norge är det här så pass stort att de sänder Champions League finalen i norska TV2. De har till och med förlagt studion i orten Bryne där Haaland till största delen växte upp. 12 mål på 10 Champions League matcher och 52 mål på 52 matcher i City tröjan den här säsongen vittnar om hans storhet som fotbollspelare. Även Kevin De Bruyne som hittills stått för 7 magnifika målgivande passningar blir förstås oerhört viktig för City också.

Om vi istället fäster blicken på Inter så är det även där några som måste få till det ikväll om det ska gå vägen för den italienska klubben. Framåt blir argentinaren Lautaro Martinez som var med i Argentinas vinnande VM-lag senast tillsammans med belgaren Romelu Lukaku svåra att tas med för City-försvaret. Och Inter har också Turkiets stora mittfältsstjärna Hakan Calhanoglu som berättat för media hur stort det är för honom att spela en Champions League final hemma på turkisk mark. Icke att glömma Edin Dzeko som även han kan spela en avgörande roll. Med andra ord har Inter gott om anfallssalternativ i truppen att tillgå i finalen.

Speltips på Champions League Finalen 2023

Förutsägelser inför en Champions League-final är alltid en oviss historia, men med tanke på hur lagen hittills presterat vågar vi ändå oss på ett spelförslag.

Det är tydligt vad spelbolagen tycker, och de har gjort Manchester City till stora favoriter att vinna Champions League-finalen 2022/23. Det råder ingen tvekan om att Man City har varit i fantastisk form under den andra delen av säsongen, och sättet de spelade mot Real Madrid i semifinalen tyder helt klart på att de kan vinna denna match mot Inter som förmodligen är en något svagare motståndare.

Dock finns det relativt lite pengar att hämta hem genom att satsa på Manchester City som vinnare, eftersom oddset hos Unibet för tillfället bara är 1.49 gånger insatsen. Därför måste vi göra några andra spådomar inför Champions League-finalen 2023.

Antal skott på mål från två spelare

Under utslagsomgångarna i Champions League 2022/23 har Manchester City gjort 17 mål på sex matcher, vilket ger ett genomsnitt på 2,83 mål per match. Det skulle därför inte vara förvånande om Manchester City gör 2 eller fler mål i denna match. Du kan få runt 2.85 hos olika spelbolag om du satsar på att Manchester City gör över 2,5 mål, och ännu högre odds om du satsar på att Manchester City vinner och gör över 2,5 mål.

När vi gör speltips inför Champions League-finalen 2023 måste vi också överväga Inters chanser. Förutom hemmamatchen mot Benfica i kvartsfinalen när Inter redan hade avgjort matchen i första mötet, har de varit utmärkta defensivt. Inter har hållit nollan i fem av sina sex Champions League-utslagsmatcher den här säsongen, vilket är en fantastisk statistik.

Med det i åtanke kommer Inter att sträva efter för att försöka hålla Manchester City från att göra mål och utnyttja kontringar. En bra förutsägelse inför finalmatchen blir att vi kommer få se en hel del avslut på relativt långt avstånd från bägge sidor. Vi tippar därför på att Erling Haaland & Lautaro Martinez tillsammans skjuter minst 3 skott på mål sammanlagt till odds i skrivande stund på 2.75 @Unibet här >>.

final Champions League 2023

Kika gärna in vår enkelrad på Stryktipset också!

Champions League är störst, bäst och vackrast!

Champions League är en av de största och mest prestigefyllda fotbollsturneringarna i världen av flera anledningar:

Kvaliteten på spelarna: Champions League samlar de bästa fotbollslagen från olika europeiska ligor, vilket innebär att turneringen samlar några av världens främsta spelare. Fansen får se stjärnor som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Neymar tävla mot varandra på en och samma scen.

Historia och tradition: Champions League har en rik historia som sträcker sig över flera decennier. Turneringen har sina rötter i den tidigare Europeiska mästerskapscupen, som startade redan 1955. Många av de mest framstående klubbarna i världen har tävlat i Champions League och vunnit den åtråvärda trofén, vilket skapar en stark tradition och arv.

Högsta nivå av klubbfotboll: Champions League är en turnering där de bästa klubbarna möts och tävlar mot varandra. Det är på den här scenen som man får se högkvalitativ klubbfotboll i sin finaste form. Matcherna är ofta intensiva och taktiskt utmanande, vilket skapar spänning och drama för både spelare och åskådare.

Global publik: Champions League har en enorm global publik. Miljontals människor från hela världen följer turneringen och engagerar sig i matcherna. Detta beror delvis på att Champions League sänds i många länder och att den har ett brett mediadäckning, vilket gör att den når ut till en bredare publik.

Ekonomiska faktorer: Champions League är också en av de mest ekonomiskt lukrativa fotbollsturneringarna. Klubbarna har möjlighet att tjäna stora summor pengar genom TV-rättigheter, biljettförsäljning, sponsorer och merchandise. Detta gör att klubbarna kan locka till sig bästa spelarna och investera i sin framtid.