Spana in alla mångfacetterade EM-kval odds som erbjuds inför alla elva fotbollsmatcherna lördag 17 juni. Spela på resultat, antal hörnor, gula kort, BLGM, halvtids- och fulltids vinnare, scorecast, dubbelchans, udda/jämnt, asiatiskt handikapp, över/under antal mål och mycket mer.

Spelbolagen du ska ta dig in på för att hitta alla fabulösa spelalternativ och EM-kval odds är:

Bonusarna spelbolagen erbjuder får du i samband med din första insättning på oddskontot. Att registrera konto hos dem är allihop helt gratis att göra och kostar ingenting framöver heller.

EM-kval lördag 17 juni

15:00
Litauen – Bulgarien
Luxemburg – Liechtenstein

18:00
Azerbajdzjan – Estland
Montenegro – Ungern
Norge – Skottland

20:45
Albanien – Moldavien
Belgien – Österrike
Cypern – Georgien
Färöarna – Tjeckien
Island – Slovakien
Portugal – Bosnien-Hercegovina

Portugal – Bosnien Hercegovina EM-kval 17/6

EM-kval fotbollshistoria

EM-kvalet i fotboll är en serie kvalifikationsmatcher som arrangeras av Union of European Football Associations (UEFA) för att bestämma vilka lag som får delta i Europamästerskapet i fotboll. Här är en översikt över EM-kvalets historia:

Det första kvalet till EM hölls inför Europamästerskapet 1960. Totalt 17 lag deltog i kvalet, och fyra lag, inklusive värdnationen Frankrike, kvalificerade sig till slutturneringen.
Expansion: Kvalets format och antalet deltagande lag har förändrats över åren. Från och med Europamästerskapet 1980 utökades antalet slutspelsdeltagare från 4 till 8, vilket innebar att fler lag kunde kvalificera sig genom kvalet.

Utökning av slutspelsdeltagande fotbollsnationer

Inför Europamästerskapet 1996 utökades antalet slutspelsdeltagare igen, denna gång till 16. Detta innebar en större betydelse för kvalet och fler lag hade möjlighet att kvalificera sig.
Kvalets format: Formatet för kvalet har genomgått flera förändringar över åren. Från och med Europamästerskapet 2016 infördes ett nytt format med 24 slutspelsdeltagare, vilket innebar att fler lag än någonsin tidigare kunde kvalificera sig.

Lagen delas vanligtvis in i olika kvalgrupper baserat på geografisk tillhörighet. Grupperna spelar sedan matcher mot varandra enligt ett fasta schema (vanligtvis hemma- och bortamatcher) under en viss period. Vinnarna och några av de bästa andraplacerade lagen från varje grupp kvalificerar sig för slutspel.

Playoff runda tillkommer

Inför Europamästerskapet 2016 infördes playoff-rundan som en del av kvalet. Playoff-rundan består av de lag som inte lyckades kvalificera sig direkt genom gruppspelet. Lag från samma division i UEFA Nations League spelar mot varandra för att avgöra vilka som får de sista platserna i slutspel.

Det är viktigt att notera att detaljerna och reglerna för EM-kvalet kan variera från år till år beroende på UEFA:s beslut och turneringens utformning. Men för att få specifik information om ett visst års EM-kval rekommenderas det att konsultera UEFA:s officiella webbplats eller andra tillförlitliga källor för uppdaterad information, så även om relevanta EM-kval odds.