Söndagens bästa speltips plockar vi ur Allsvenskan 2/7 där IFK Norrköping – BK Häcken är matchen i fokus. Schemat för Allsvenskan söndag 2 juli 2023 ser ut som följer:

15:00 Halmstads BK – IFK Göteborg
15:00 IFK Norrköping – BK Häcken
17:30 Djurgårdens IF – Varbergs BoIS

Speltips 2/7: Norrköping – Häcken (Allsvenskan)

Innan uppehållet visade dagens bortalag superform, men IFK Norrköping kommer säkert att visa sin hemmapublik på hårdnackat motstånd. Bägge lagen kommer säkerligen gå för 3 poäng idag, därför tippar vi att båda lagen gör mål @ 1.57 i odds hos UNIBET HÄR >>

SommarSveriges skönaste oddsbonusar

Plocka åt dig av alla svenska somriga oddsbonusar du vill, ingen kan stoppa dig! Men tänk på att bara spela för skojs skull.

Läs även: Fotbolls-VM 2023 Damer TV, Live Stream & Spelschema

IFK Norrköping fotbollsklubb

IFK Norrköping är en professionell fotbollsklubb som grundades 1897 och är en av de mest framstående och framgångsrika klubbarna i svensk fotbollshistoria. Här är några viktiga detaljer om IFK Norrköping:

IFK Norrköping har vunnit Allsvenskan, den högsta fotbollsligan i Sverige, totalt 13 gånger. Deras första mästerskap kom 1943 och de har även vunnit ligatiteln under andra framstående perioder, som på 1950-talet och 1960-talet. Men klubben har även vunnit Svenska Cupen sex gånger. Klubben har också deltagit i flera europeiska klubblagsturneringar. Klubbens mest framstående prestation kom 1963 då de nådde finalen i Europacupen (nuvarande UEFA Champions League), men förlorade mot italienska AC Milan.

IFK Norrköping har också en framstående ungdomsakademi som fokuserar på att utveckla unga spelare. Många framgångsrika fotbollsspelare har kommit genom klubbens ungdomssystem och gått vidare till att representera både klubben och landslaget. Klubben har en trogen och engagerad supporterbas. De har en stark rivalitet med IFK Göteborg, vilket ofta återspeglas i deras möten på planen.

BK Häcken fotbollsklubb

BK Häcken är baserad i Göteborg, Sverige och grundades 1940. Man har sedan dess etablerat sig som en framstående klubb inom svensk fotboll. Här är några utmärkande fakta om BK Häcken:

BK Häcken har vunnit Allsvenskan, den högsta fotbollsligan i Sverige, en gång. Klubbens första och hittills enda ligatitel kom förra året 2022. Dessutom har de också varit framgångsrika i Svenska Cupen, där de har nått finalen tre gånger (1990, 2016 och 2023), och lyckades vinna sin första titel i år.

Klubben spelar sina hemmamatcher på Bravida Arena vilken är en fotbollsarena i stadsdelen Rambergsstaden på Hisingen i Göteborg. Bravida Arena, som ersatte Rambergsvallen, började byggas i april 2014. Matcherna med lokalkonkurrenten IFK Göteborg är mycket uppmärksammade bland boende i Göteborgstrakten vilket gör deras möten till högdramatiska och spännande tillställningar.

BK Häcken har en väletablerad ungdomsakademi som fokuserar på att utveckla unga spelare. Klubben har haft framgång med att fostra egna talanger och ge dem möjligheten att ta steget upp i klubbens seniorlag samt vidare till andra klubbar och landslaget. Man har lojala supportrar som ofta stöttar laget entusiastiskt under hemmamatcher.

När det gäller internationella framträdanden har BK Häcken också deltagit i europeiska klubblagsturneringar, som exempelvis Europa League. Klubben har fått möta motstånd från olika europeiska länder och har fått chansen att representera svensk fotboll internationellt, dock utan större framgångar.

Du får gärna delge oss ditt eget bästa speltips för dagens matcher i Allsvenskan 2/7, så kommentera gärna!