Sverige möter Italien i dam-VM fotbollen lördag 29 juli 2023 och speltipset har vi klart för oss inför matchstart 09:30. TV6 och Viaplay sänder mötet och massor av odds samt livebetting under matchens gång finns tillgänligt på UNIBET HÄR >>

Sverige – Italien tipset 29/7

Sveriges och Italiens fotbollsdamer fortsätter sin resa i VM (2023 FIFA Women’s World Cup) när de möts på Sky Stadium på lördag.

Svenskorna inledde turneringen på bästa sätt genom att besegra Sydafrika med 2-1 i sin första match. Hildah Magaia gav de afrikanska mästarna ledningen i den 48:e minuten, medan Fridolina Rolfo kvitterade i den 65:e minuten. Amanda Ilestedt avgjorde matchen med ett sista-minuten-mål för Blågult.

Italien å andra sidan vann också sin premiärmatch sent mot Argentina. Inhopparen Cristiana Girelli hoppade högst och nickade in segermålet i den 87:e minuten och hjälpte därmed sitt land att ta tre poäng. Segern ledde till att Le Azzurre klättrade upp till andraplats i Grupp G med tre poäng efter Sverige som leder gruppen.

Sverige mot Italien i tidigare möten

Det här kommer bli den 24:e mötet mellan Sverige och Italien. Sverige leder med 15 vinster mot Italiens 3 vinster. Deras senaste möte ägde rum i februari 2022 när Sverige vann med 6-5 efter straffar i Algarve Cup, efter att matchen slutat 1-1. Italien har bara släppt in tre mål under första halvlek i sina senaste 13 landskamper. Fem av Sveriges sju senaste matcher har resulterat i minst tre mål vardera. Italien har förlorat mot Sverige 15 gånger, vilket är fler förluster än mot något annat land de spelat emot. Sverige har bara förlorat en av sina tio senaste gruppspelsmatcher i VM (sex vinster). Sverige har inte vunnit två matcher i rad sedan juli 2022.

Sverige är ett av de mest stabila lagen i damfotbollen. De siktar på att matcha eller överträffa sin semifinalplats från Frankrike för fyra år sedan. Italien nådde då kvartsfinalen 2019 och är på god väg att kvalificera sig för utslagsspelet efter att ha vunnit sin premiärmatch förra veckan. En till seger här skulle i stort sett garantera dem en plats i sextondelsfinalen.

Sverige har varit dominerande i mötena med Italien och står alltså för de flesta förlusterna som Italien har ådragit sig mot något särskilt landslag. Vi tror att Sverige tar hem segern och att det görs minst 3 mål (över 2,5 mål) i matchen till ett totalt odds på 3.20 inlämnat hos UNIBET HÄR >>

Dam-VM fotboll lördag 29 juli 2023

09.30 Sverige – Italien
12.00 Frankrike – Brasilien
14.30 Panama – Jamaica

FC Barcelona – Real Madrid live stream & tips 29/7

Se VM-schemat och våra tidigare tips för fotbolls-VM 2023 här >>

Sverige - Italien Dam-VM Fotboll Tips Lördag 29 Juli 2023