Lördagar är alltid lite extra trevligt och vi startar upp med dam-VM fotboll i form av åttondelsfinalerna Schweiz mot Spanien kl. 07:00 och framförallt Norges match mot Japan kl. 10:00. Under lördagseftermiddagen väntar mötet Brommapojkarna – IFK Värnamo i Allsvenskan kl. 15:00 och därefter åtta matcher i Championship’s premiäromgång.

Fotbollslördag 5/8

VM – Damer
07:00 Schweiz D – Spanien D
10:00 Japan D – Norge D

SVERIGE: Allsvenskan
15:00 Brommapojkarna – IFK Värnamo

ENGLAND: Championship
16:00 Blackburn – West Brom
16:00 Bristol City – Preston
16:00 Middlesbrough – Millwall
16:00 Norwich – Hull
16:00 Plymouth – Huddersfield
16:00 Stoke – Rotherham
16:00 Swansea – Birmingham
16:00 Watford – QPR

Japan – Norge åttondelsfinal fotbolls-VM 2023

Norge var illa ute i gruppspelet men räddade upp det hela i sista gruppmatchen mot Filippinerna som man körde över med 6-0. Helt plötsligt satt allt som inte tidigare fungerade i de två tidigare gruppmatcherna. Segern och målkavalkaden tog dem upp på andraplatsen i gruppen. Men nu möter man obesegrade Japan som gick igenom gruppspelet utan att släppa in ett enda mål och gjorde totalt 11. Bland annat slog japanskorna Spanien med 4-0.

Nu tror vi Norge slår hål på Japans målnolla, men att norskorna samtidigt får se minst en boll trilla in i de egna nätmaskorna. Båda lagen gör mål tippas @ 2.20 i odds hos Unibet.

Var spelar Mbappe nästa säsong? – Spelarövergångar