Ligatvåan Napoli med Svenske Jens Cajuste i laget möter nästjumbon Lazio i Serie A:s solkustderby under lördagskvällen 2 september och mötet ser du via live stream hos Unibet med avspark 20:45!

Napoli – Lazio tipset lördag 2 september 2023

Matcherna mellan Napoli och Lazio i Serie A har historiskt sett varit högintressanta och har ofta bjudit på spännande fotboll. Dessa två italienska fotbollsklubbar har en stark rivalitet och deras möten på planen har varit fyllda av dramatik, målrika matcher och kontroverser. För fotbollsfans runt om i världen är mötena mellan Napoli och Lazio alltid något att se fram emot.

Lazio, baserat i Rom, och Napoli, som kommer från den södra delen av Italien, representerar två olika regioner och har sina egna unika fotbollstraditioner och kulturer. Detta skapar en extra dimension av rivalitet när de möts på planen. Dessa matcher kallas ofta ”Derby del Sole” eller ”Solkustderbyt” eftersom både Rom och Neapel ligger vid Italiens solkust.

En av de mest minnesvärda matcherna mellan Napoli och Lazio ägde rum under säsongen 2019/2020. I den matchen avgjorde Ciro Immobile, Lazio’s målspruta, med ett mål på övertid och säkrade en viktig seger för Lazio. Det var en match som visade styrkan hos båda lagen och hur spännande Serie A kan vara. Se här en del höjdpunkter från den matchen:

En annan aspekt som gör mötena mellan Napoli och Lazio speciella är närvaron av passionerade fans. Napoli har några av de mest hängivna och högljudda fansen i Italien, och Stadio San Paolo är en imponerande arena där ljudnivån kan vara öronbedövande. Å andra sidan har även Lazio en stark fanbas som alltid ger sitt stöd till laget.

Stolthet och ära är viktiga ingredienser

I Serie A är det ofta mycket på spel när Napoli och Lazio möts. Både lag har konkurrerat om toppositionerna i ligan och Champions League-kvalifikation. Det är inte bara en kamp om poäng, utan också om stolthet och ära för både spelarna och fansen.

För fotbollsentusiaster är mötena mellan Napoli och Lazio en chans att se några av de bästa italienska och internationella spelarna i aktion. Spelare som svensken Jens Cajuste, norrmannen Leo Ostigard och målsprutan Victor Osimhen representerar Napoli medan Lazio har stjärnor som Ciro Immobile och Luis Alberto. Dessa spelare har förmågan att göra avgörande skillnad i varje match.

Sammanfattningsvis är mötena mellan Napoli och Lazio i Serie A en av de mest spännande och intensiva rivaliteterna i italiensk fotboll. Med sina passionerade fans, historiska ögonblick och skickliga spelare är dessa matcher alltid värda att följa och kan vara avgörande för säsongens resultat i Serie A. För alla fotbollsfans är detta ett av de mest efterlängtade mötena på den italienska fotbollskalendern.

Vi tippar Napoli seger @ 1.62 i odds hos Unibet.

Njut också av allsköns spelbonusar att spela på odds och livebetting med under hösten!