Resultat från gårdagens spel: Vinst, till 1,55 gånger pengarna!


Igår fick Elfsborg respass ut ur Champions League efter att ha misslyckats att vända första matchens förlust med 0-1. Ikväll är det två andra svensklag som ska ta sig an liknande förutsättningar. Häcken ska försöka vända en 1-2 förlust på bortaplan mot FC Thun (som är ett bekant lag i cupsammanhang för svenska lag) och Malmö FF ska försöka göra det omöjliga i att vända ett 0-4 underläge mot Swansea.

Jag vill snabbt meddela att jag inte tror på något av dessa två svenska lag ikväll. Åtminstone tror jag inte på att något av lagen klarar av uppgiften att vända på steken. Nej, möjligen kan Häcken få till en sprudlande kamp då det bara skiljer två mål, men för Malmös del är det nattsvart.

Häcken behöver göra två mål för att ta sig vidare. Gör man endast ett förlorar man på antalet bortamål. Matchbilden jag förväntar mig är att Häcken öppnar försiktigt men aggressivt. Man behöver få in ett mål innan 70″ minuten för att chansen ska vara vid liv och detta bör öppna för att man inte tokrusar på offensiven. Positivt för Häcken är att världen inte går under om man släpper in ett mål då man fortfarande är vidare om man gör två mål. Status Que på sätt och vis alltså. Att Häcken ska göra just det, mer än ett mål håller jag som relativt osannolikt. Laget spelade inte direkt sprudlande offensivt på hemmaplan och lär inte klara av en bättre prestation på bortaplan.

Spelvärdet i matchen hittar jag i underspel på antal mål, både på Häckens målproduktion och totalt antal mål i matchen.

För Malmö FF’s del handlar det om att få till en bra start i form av ett snabbt ledningsmål. Skulle man släppa in ett mål är det ridå ner och matchen är avgjord. Med tanke på hur defensivt välorganiserade Swansea är, samt det faktum att Malmös två ordinarie anfallare båda åkte på skador i förra matchen och nu är tveksamma till spel, känns underspelet på Malmös målproduktion motiverad. Det känns som om det ska väldigt mycket till om Swansea låtter de himmelsblå ta taktpinnen i den här matchen!

Odds från spelbolaget: Betsson.com | Spelstopp: 8/8, kl.19.30


 • Härkomst: Europa
 • Cup/Liga: Kval till Europa League
 • Event: FC Thun – BK Häcken
 • Spel: Antal mål i matchen, -3,5
 • Odds: 1,42
 • Insats: 7/10

 • Härkomst: Europa
 • Cup/Liga: Kval till Europa League
 • Event: Malmö FF – Swansea
 • Spel: Hemmalaget antal mål, -1,5
 • Odds: 1,48
 • Insats: 7/10

PS! Nya spelare hos Betsson får alltid 1500 kr i oddsbonus!

-> Registrera konto hos Betsson här!

Vad tror ni, får vi något svenskt lag i Europa League?

//Sebastian Lilja (@Bettingexperten på Twitter)