Veckans stryktips innehåller flera härliga matcher med bland annat ett toppmöte i Premier League mellan Chelsea och Manchester United att se fram emot. Den här veckan blir också sista veckan som vi tippar R-4-4-144 vilket vi gjort en längre tid nu. Nästa vecka blir det givetvis ett stryktipsförslag men med ett annat reducerat system. Här följer veckans stryktipsförslag.

Stryktipset vecka 16, 2015, R-4-4-144

Match 1. Reading – Arsenal (2)

H: Har haft svårt att vinna sista tiden. Positivt är att man varit stabila bakåt och släppt in väldigt lite mål. Lär försöka hålla tätt bakåt och satsa på en och annan kontring.

B: Står som bortalag men matchen spelas på neutral plan (Wembley). Har 8 raka segrar och går som tåget för tillfället. Har man kommit såhär långt i FA-cupen så lär man inte vila några spelare heller. Skadeläget ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde i början på säsongen. Endast Alex Oxlade-Chamberlain saknas.

2:an känns mycket bra och inte ska väl Arsenal slarva bort den här chansen till en titel den här säsongen. Vi spikar 2:an.

Minns ni Arsenals upphämtning mot Reading 2012 i The Capital One Cup?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jQK-ZnF0HeU[/youtube]

Blir det en lika galen tillställning på Lördag?

stryktipskupongen vecka 16Match 2. Chelsea – Manchester United (1x)

H: Hade stora problem att skapa något framåt mot QPR. Remy och Costa saknades då. Remy ser ut att vara spelklar till Lördag men frågan är om han startar? Chelsea har 3 raka segrar och 10 raka utan förlust. Har inte förlorat hemma i ligan den här säsongen än. Tror att man är nöjd med ett kryss här vilket skulle innebära att man drygar ut serieledningen då man har 1 match mindre spelad. Vid vinst ska det mycket till om pokalen inte hamnar i London.

B: Har äntligen hittat rätt med balansen i laget. Formen är riktigt bra. Lär gå för 3 poäng men är säkert nöjda med kryss här också vilket känns som ett troligt streck på kupongen. Har angenäma problem i hur man ska slussa in Di Maria i laget igen när det fungerat så bra utan Argentinaren i startelvan. Samma sak gäller Luke Shaw, Van Persie och Carrick som alla väntas vara tillbaka på Lördag.

Vårt utgångstecken blir x men vi garderar upp med 1:a

Match 3. Crystal Palace – West Bromwich (12)

H: 5 segrar på de 6 senaste matcherna har tagit upp laget på säker mark och man kan spela avslappnat här. Mutch, Cambell och Chamakh ser ut att bli spelklara. Souare och Thomas testas matchdagen. Ser ut att gå mot en given etta här. Övermod kan bli bakslag mot ett defensivt och kontringsspelande West Brom?

B: Har det jobbigt just nu! Ska väl klara nytt kontrakt men har bara 1 vinst på de 6 senaste. Ljust skadeläge då endast Foster saknas. Har en liten feeling för att det skulle kunna skrälla här.

West Bromwich är i störst poängbehov och det kan bli en riktigt fysisk match som kan sluta lite hur som helst. Ettan känns given som utgång men vi chansar och lägger till en tvåa på stryktipskupongen.

Match 4. Everton – Burnley (1)

H: Hemma har man 4 raka segrar och börjar hitta fjolårets form. Man har slagit Newcastle, Southampton och Dynamo Kiev i de 3 senaste hemmamatcherna. Lukaku, Hibbert och Osman ser ut att bli spelklara. Gibbson och Oviedo fortsatt på skadelistan. Ser bra ut för 3 nya poäng på Goodison Park!

B: Ingen seger i de 10 senaste bortamatcherna. Enda som talar för är motivationen och kampen om överlevnad att få spela i Premier League nästa säsong. Har 2 poäng upp till Hull som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Marney och Long är långtidsskadade annars en fullt frisk trupp att tillgå.

Vi tror det blir svårt för Burnley här. Everton är riktigt jobbiga att möta just nu och det här känns lite som veckans bank. Vi spikar ettan!

Match 5. Leicester – Swansea (1x2)

H: Hittat formen för sent? 2 raka segrar och lite vittring. Endast 3 poäng upp till Hull. Tror man kan göra en ny stark insats här då Swansea inte har så mycket att spela för. Man har en helt frisk trupp att tillgå och ettan måste bara finnas med på veckans stryktipskupong.

B: Har inte så mycket att spela för. Har gjort det bra såhär långt den här säsongen och en 8:e plats i tabellen är fullt godkänt. Carrol och Naughton definitivt borta. Montero, Oliveia och Gomis testas sent.

Leicester så klart mest motiverade och får ses som favoriter. Swansea kan spela avslappnat och ska inte räknas bort. Vi väljer att helgardera.

Match 6. Stoke – Southampton (x2)

H: Lite knackig form på Stoke och man har tappat stinget lite. Har inte så mycket att spela för. Har haft svårt med målskyttet stora delar av säsongen och möter här ett av ligans bästa försvar. Krkic och Odemwingie saknas.

B: Har en liten liten chans att sluta 4:a i Premier League även om det inte är särskilt troligt. Dock tror jag att man går ut med den inställningen. Går helt klart för 3 poäng här!

Tveksam till att Stoke kommer få hål på Southampton och x2 känns därför mycket bra i vårt reducerade system.

Match 7. Bournemouth – Sheffield Wednesday (1)

H: Riktigt starka just nu! 10 raka utan förlust och man tuffar på mot spel i Premier League nästa säsong. Hemma ska det mycket till om man tappar poäng i jakten på en PL plats. Överkomligt motstånd här och vi tror att man vinner med ett par mål.

B: Har faktiskt varit bra i bortaspelet den här säsongen och helt okej form. Tuffare motstånd nu och vi tror inte att man räcker till här helt enkelt.

En av kupongens starkaste tipstecken är ettan som just nu är streckad till 57 % av svenska folket.

Match 8. Brentford – Bolton (1x2)

H: 1 förlust på de 6 senaste matcherna. Har endast 3 poäng upp till play off plats. Lär vara rejält motiverade här.

B: Gjort det helt okej sista tiden. Släpper inte in speciellt mycket mål och kan spela avslappnat här. Har för övrigt inte speciellt mycket att spela om.

Brentford får ses som favoriter och bör vinna. Vi hoppas emellertid på en liten skräll och väljer att helgardera.

Match 9. Cardiff – Millwall (1)

H: Bommade förra helgen på Cardiff då jag inte trodde på dem. Förlorade borta mot Ipswich i veckan men hemmaplan och motståndet gör att man bör klara av uppgiften.

B: Har nytt kontrakt att kämpa för. Har varit lika bra eller (dåliga) beroende på hur man ser det i hemma som i bortaspelet.

Tror inte Millwall räcker till här trots att man borde vara mer motiverade. Vi spikar ettan!

Match 10. Charlton – Leeds (1x2)

H: Hemma förlorar man sällan, endast 4 förluster den här säsongen. Har dock inte så mycket att spela för men kan kanske tända till inför hemmapubliken.

B: Har som vanligt varit helt opålitliga hela säsongen. Hade bra form ett tag men har nu 3 raka förluster.

Jag spricker alltid på Leeds så jag har börjat med att alltid strecka dem på tipset. 1x räcker förmodligen långt men jag väljer att helgardera.

Match 11. Huddersfield – Derby (1x2)

H: Endast 1 förlust på de 6 senaste matcherna. Svårspelade och svårslagna för tillfället. Har inte så mycket att spela för.

B: Får nog sikta in sig på en play off plats då det är 7 poäng upp till direktuppflyttning. Brukar ha lätt mot just Huddersfield och kan mycket väl fixa 3 poäng här.

Matchen känns väldigt oviss och vi tycker att en helgardering är på sin plats.

Match 12. Wigan – Brighton (12)

H: Spelar med kniven mot strupen varje match nu. 7 poäng upp och 9 poäng kvar att spela om så i princip är det kört att hänga kvar. Tror dock att man kommer ge allt tills det är teoretiskt kört och hemma har man varit helt okej den här säsongen.

B: Har fixat kontraktet och kan spela avslappnat.

Tror på en offensiv satsning från Wigan vilket gör att Brighton kan få möjlighet att ställa om och kontra.

Match 13. Gefle – Halmstad (1)

H: Gefle är alltid svårspelade hemma. Har inlett med 2 vinster och 1 förlust i årets Allsvenska.

B: 3 raka förluster och 2-7 i målskillnad. Lägg där till att man har en dryg resa framför sig innan matchstart.

Det finns egentligen inte mycket som talar för att Halmstad kommer klara kontraktet i år och den här ettan känns på förhand väldigt bra på stryktipset.

Kommentarer om Stryktipset

– Stryktipsförslaget bygger på ett reducerat systemspel som heter R-4-4-144 med 12 rättsgaranti. Det innebär att du ska ta ut 4 helgarderingar och 4 halvgarderingar som kostar 144 kronor. Med reducerat system så innebär det att du får fler antal garderingar till en mindre summa pengar än om du hade tippat ett matematiskt system. 12 rättsgaranti ger dig minst 12 rätt på en utskriven rad om du har 13 rätt på ramen. Har du tex 11 rätt på ramen så är det minst 10 rätt på en utskriven rad.

– Veckans säkraste match tror vi att Everton är hemma mot Burnley. Everton har hittat formen och borde vinna med ett par mål.

– Skrällen tror vi West Bromwich kan stå för borta mot Crystal Palace. Det känns som att det är läge för Palace att gå på en nit nu efter all framgång sista tiden.

– Tyvärr ingen jackpot på tipset den här veckan

– Observera att de två första matcherna på stryktipskupongen startar sent. Reading – Arsenal 18.20 och Chelsea – Manchester United 18.30

– Värt att tänka på är att Reading – Arsenal spelas på neutral plan

– Spelstopp på stryktipset är 15.59

Hur tippar ni? vilken är veckans säkraste enligt er? Var skräller det?